GÜNDEMSİYASET

İBB KREŞLERİNE AK PARTİDEN ENGEL!

İBB Meclisi’nin şubat ayı toplantılarına da, AK Parti grubunun kreşleri engelleme girişimi damgasını vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “150 Mahalleye 150 Kreş” projesine, AK Parti grubundan bir engelleme daha. İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu, Bahçelievler’de kreş yapılmak istenen parseli park alanına dahil eden plan değişikliği kararı aldırttı. Söz konusu yer 12 yıldır planlarda konut alanında ve üzerinde Aile Sağlığı Merkezi bulunuyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantılarına da, AK Parti grubunun kreşleri engelleme girişimi damgasını vurdu. Büyükçekmece ve Bahçelievler’de İBB’nin yapmak istediği 3 kreş için hazırlanan imar planı değişikliği teklifi Meclis’te görüşüldü. Teklifi fırsat bilen AK Parti grubu, teklifi reddettiği gibi, aynı bölgedeki diğer parsellerle ilgili istediği şekilde plan değişikliği kararı çıkarttı.

AK Parti grubunun plan oyunları

Mülkiyeti İBB’ye ait, Bahçelievler Soğanlı Mahallesi’ndeki kreş yapılmak istenen 182 ve 190 nolu parseller, 2008 yılında yapılan ve halen yürürlükte olan imar planlarında yarısı konut alanında, diğer yarısı da park alanında kalıyordu. Ancak planlarda konut alanında kalan kısımlar da fiiliyatta park alanına dahil edilmiş durumda. 2015 yılında AK Partili Bahçelievler Belediyesi, söz konusu parsellerin, konut alanında kalan kısmı üzerine Aile Sağlığı Merkezi yapmıştı.

BB, söz konusu Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu konut alanı kısımlarını, bölgenin kreş ve sağlık alanı ihtiyacını gidermek için plan değişikliği yapılmasını istedi.

AK Parti grubu İBB’nin teklifini reddettiği gibi, yıllardır konut alanında bulunan kısımları da (Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu kısımda dahil) park alanına dahil etti. Bununla da yetinmeyen AK Parti grubu, kendini yönetimin yerine koyarak, parkın güney bitişiğinde bulunan parsellerin de imar planlarını değiştirdi. Toplam alanı 838 metrekare olan ve planlarda “Temel Eğitim Alanı” olarak ayrılmış olan iki küçük parsel park bütünlüğünden kopartıldı. Park ile küçük parseller arasındaki yolları da eğitim alanına alan AK Parti grubu, eğitim alanını yaklaşık 2 bin 400 metrekareye çıkarttı. Kreş ve sağlık merkezine izin vermeyen AK Parti grubu Meclisten, park bütünlüğünü bozacak şekilde eğitim alanı oluşturdu.

“Destek görmesek de kararlıyız”

CHP’li İBB Meclis ve Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu üyesi Nazife Figen Karahan, kreş teklifi ile ilgili söz alarak şunları söyledi:

“Bu İBB’nin kreşlerle ilgili vizyonudur ve sonuçlanmış olan çalışmasıdır. İBB, 150 mahalleye 150 kreş sloganıyla yola çıkmış ve Yuvamız İstanbul projesiyle bu şehrin çocuklarının geleceğini değiştirecek en kıymetli hizmetin adımlarını atmıştır. Her ne kadar Meclis’te bir takım dirençler gösterseniz de, 15 tanesini hizmete sunduk, on altıncısını tamamladık. Bu konudaki kararlığımız, çabamız ve hareket noktamız devam edecektir. Yeter ki herkesin önceliği eğitim olsun, yatırım insana dair olsun, betona olmasın. Sizlerden destek görmesek de biz kararlıyız, bu çocuk etkinlik merkezlerini gereği gibi tamamlayacağız.”

AK Parti “Nereye kreş yapılır?”

CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş ise özetle şunları söyledi:

“Ya ayıp 15 tane yapmışsınız. Kreşlere neden karşı çıkalım? Kreş yapmak için sen hep park alanını getiriyorsun, yeşil alanı getiriyorsun. CHP şundan kurtulsun ‘engelliyorlar’. Hiç kimse sizi engellemiyor. İş bilmiyoruz deyin, nasıl iş yapılır bizim bürokratlarımızdan öğrensinler ve iş üretsinler. Nereye kreş yapılır nereye okul yapılır nereye park yapılır şu sahilleri görseniz AK Parti döneminde yapılan yeşil alanlara imrenirsiniz. Silivri’den Tuzla’ya sadece sahilde yaptığımız yeşil alan yeter diyorum”.

 CHP ve İyi Parti’nin ret oyu verdiği imar planı değişikliği, AK Parti grubu tarafından oy çokluğuyla kabul edildi. 

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!