GÜNDEM

İSVİÇRE’DE BAŞARILI BİR TÜRK BİLİM KADINI

Prof. Dr. Deniz Sunar Çerçi, Atom Fizik alanında önemli bilimsel çalışmalara imza attı.

İsviçre’de CERN’de Standart Model Hadronik Fizik grubu yöneticiliğine atanmış ilk Türk bilim insanı olma başarısı gösterdi.

Daha önce İsviçre ve Belçika’da bilimsel çalışmalar yaptı. Uluslarası dergilerde çok sayıda bilimsel makalesi yayınlandı.

Adıyaman Üniversitesinde Fizik Profesörü.

Şimdi ise dünyaca ünlü İsviçre’de ki en önemli CERN projesinde, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) 2010 yılından beri aktif olarak görev alan Adıyaman Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Sunar Çerçi, yöneticiliğe atanan ilk Türk bilim insanı oldu.

Rektör Turgut, bunun Adıyaman Üniversitesi adına gurur verici olduğunu söyledi.“Üniversitemizin Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Deniz Sunar Çerçi CMS yönetimi tarafından Standart Model Hadronik Fizik grubu yöneticiliğine atanmış ilk Türk bilim insanı. Zaten hocamız, 2010 yılından bu yana CERN’de CMS deneyinin üyesi olarak da aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyordu. Verimli çalışmalar ve akabinde elde edilen başarılar göğsümüzü kabartıyor. Üniversitemiz bünyesindeki öğretim üyelerimizin bu tür önemli projelerin içerisinde yer almaya devam etmesini temenni ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Türk bilim kadını Deniz Sunar Çerçi’nin başarılarının devamını diliyor ve yolu açık olsun diyoruz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!