YAŞAM

BİZ BU İŞİ BECEREMİYORUZ

Bakırköy’ün yıllarca ihmal edilmiş mayın tarlası gibi olan sokaklarında hummalı çalışmalar devam ediyor.

Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen asfalt kaplama, yolların bakım ve onarım çalışmaları, yenileme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Yapılan asfalt çalışmaları istenilen neticeyi veremiyor. Maliyetleri düşürme ve hızlı iş bitirme kaygısı nedeniyle yapılan işçilikler o kadar kötü ki, dökülen asfaltla birleşim yerlerinde fazlalık veya düşüklük oluyor. Mazgalların üzeri asfaltla kapatılıyor, Rögar kapakları da ya yüksek yada alçak kalıyor.

Mazgalların yol seviyesinin çok altında kalması ile oluşan çukurlar araçlar için tehlike teşkil ediyor. Araç şoförleri çukurlardan kaçmak adına hem kendilerini hem de karşıdan gelen araçları zor durumda bırakıyor ve bu durum sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Asfalt yapımı, sırasıyla yapılması gereken ve uzmanlık gerektiren bir işlemdir.

Çalışmalar uygulanmadan önce mahalleliye bilgi verme konusunda yetersiz kalınıyor ve trafik planlaması yapılmadan yol çalışmalarına başlanılıyor. Çalışmalar yapılmadan önce mahalle sakinlerine haber verilmemesi ve önlem alınmaması tepkilere neden oluyor.

Yapılan çalışmalarda işlemler uygulanırken çevre güvenliği alınmıyor. Yol çalışmalarında sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması ve karşılaşılabilecek iş kazalarının azaltılması için gerekli iş sağlığı ve güvenliği kuralları uygulanmıyor ve araç ve insanlar tehlikeye atılıyor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!