GÜNDEM

KARTALTEPEDE METRUK BİNADA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

Metruk binada çıkan yangın kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesiyle kontrol altına aldı.

Yangın, Kartaltepe Mahallesi Sayfiye Sokak ve Baharlı Bahçe sokaklarının kesiştiği köşede bulunan metruk bir binanın 2. katında saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, metruk binadan yükselen dumanı fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.  İhbar üzerine bölgeye itfaiye, ambulans ve polis araçları sevk edildi.

Yangında herhangi bir ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri yangın ile ilgili soruşturma başlattı. Yangının neden çıktığı henüz bilinmezken binada kalan tinerciler tarafından çıkarıldığı düşünülüyor. 

BU BİNADA ÇIKAN İLK YANGIN DEĞİL

Kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılmış binanın 4 aydır boş olduğu, malikler arasında çıkan uyuşmazlığın mahkemeye taşınması nedeniyle binanın yıkımı durdurulmuş. Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre boş binada daha önce 3 kez yangın çıktığı ve boş binanın mahalle için tehlike teşkil etmesi nedeniyle binanın yıkılmasını talep ettiler.

İTFAİYE SOKAĞA GİREMEDİ

Olaya müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri park halindeki araçlar nedeniyle sokağa giremedi. Polis memurlarının araç sahibini tespit etmesi ile park halindeki araç sahibi gelerek aracını kaldırdı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!