SİYASET

AK PARTİ BAKIRKÖY MECLİS ÜYESİ HALİT CEBECİ MECLİSE ÜÇ ÖNERGE VERDİK AMA DİKKATE ALINMADI

Bakırköy Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Halit Cebeci ‘ İstanbul caddesi Düzenlemesine Esnaf İsyanı ‘ haberimiz üzerine Gazetemizi arayarak Mecliste AK Parti Gurubu olarak 3 soru önergesi verdiklerini Ne ilçe belediyesi ne de Büyükşehir belediyesi vatandaşların problemlerini çözmek adına herhangi bir adım atmadı, Bakırköy halkının bunu bilmesi gerektiğini dile getirdi.

İşte verdikleri Önergeler;


1.ÖNERGE
08.09.2021
BAKIRKÖY BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

SAYI: Ak Parti- 2021-Eylül Meclisi 2. Oturum 1 No’lu Önerge

Bir kentin bir ilçenin vitrinidir ana arterler, prestij caddeleri olarak da adlandırılan bu caddeler her zaman bakımlı, temiz ve ulaşılabilir olmalıdır. O kentte yaşayan vatandaşlarımızın rahatı ve konforunu artırması gereken ulaşım akslarıdır aynı zamanda bu prestij caddeleri.

Bakırköy’ümüzün prestij caddelerinden olan İstanbul caddesi de maalesef 20 yıldır alması gereken hiçbir hizmeti mevcut belediye yönetiminden alamamış adete kaderine terk edilmiştir. Tabela ve reklam vergisini günü gelemeden tahsil etmek isteyen belediye yönetimi iş hizmete geldiğinde ortalarda görünmemiş ve sürekli bahaneler üreterek bu günlere kadar gelmiştir.

Bakırköy esnafının Bakırköy de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetinde olan caddemizi 6 ay içinde yenileyeceğine yenileyeceğini ve daha düzenli hale getireceğini iddia eden ve söz veren şuan yönetimde bulunan İBB yönetimi maalesef vatandaşımızı 2 yıl süren ve hala bitiremediği bir sorunlar yumağına mahkum etmiştir.

İstanbul Caddesi’nin hizmet önceliği vatandaş için olmalı rant için değil!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy’ün en işlek caddelerinden olan İstanbul Caddesi’nin alt yapı ve üst yapısını yenileyeceği umudu ile sevinen ilçe sakinleri olarak, gelinen aşamada yaklaşık 2 yıldır süren ve hala bitmeyen çalışmalardan dolayı hem yıldık hem de bıktık. Bu beceriksiz İBB yönetiminin bu işi yapabileceğine olan inancımızda maalesef günden güne azalmaktadır.

İstanbul Caddesi’nin 2 yıldır süren çalışmaları bitmemişken, iş kazası nedeniyle maalesef bir işçi kardeşimiz de vefat etmişken, hesapsız, kitapsız ve de halkın görüşünü almadan yapılan çalışma, son olarak beton dubaların konulmasıyla da işin içinden çıkılmaz bir hal almıştır.
Daraltılan İstanbul Caddesi’nin genişletilen kaldırımları esnafın masa sandalye koyarak işgalciliğinin önünü açmış, ilçe belediyesine işgaliye parası adı altında ranttan başka hiç bir işe yaramamıştır. 
Daraltılan cadde ise, hem trafiğin akışına engel olmuş, hem de itfaiye, ambulans gibi geçiş önceliği olan araçların geçişini imkansız hale getirmiştir.
Son olarak kaldırım kenarlarına konulan beton dubalar, konulduğu ilk günden kırılmaya başlamıştır. Vatandaş olarak bizlerden toplanan Vergilerimizle yapılan bu hizmetlerin böylesi bir hesapsızlıktan dolayı çöpe gitmesi, ilçe sakinleri olarak bizleri derinden yaralamaktadır.
İstanbul Caddesi üzerinde, ortalama 80 bin liraya varan yüksek kira bedelleri ödeyen esnafın da mal indirip yüklemesi neredeyse imkansız hale gelmiş, dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle zaten sıkıntı çeken esnaf daha da sıkıntılı hale gelmiştir.
Tüm bu bilgiler ışığında aşağıdaki sorularımızın Bakırköy Belediye Başkanlığınca yazılı veya sözlü olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederiz
⦁ Mevcut İBB yönetimi İstanbul caddesinin projelendirilmesi aşamasında ilçe belediyesi olarak Bakırköy belediyesinden görüş almış mıdır ? Aldıysa ne şekilde katkı sunduğunuzu Bakırköy halkı ile payalaşabilirmisiniz ?
⦁ İstanbul caddesinin araç trafiğini tek şeride indirilmesi kararına siz Bakırköy belediyesi olarak hangi gerekçelerle ve ne şekilde katkıda bulundunuz?
⦁ Vatandaşlarımızın ve esnafımızın haklı şikayetlerini değerlendirmek ve sorunların çözümü konusunda yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır ? Varsa bu çalışmalar nelerdir?
⦁ Bu düzenleme çalışmalarına ait projenin ihalesini hangi firmalar almıştır? Bu ihaleler iptal edilmiş midir? Edilmişse neden edilmiştir? Ve ayrıca kaç kez iptal edilip yenilenmiştir?
⦁ Bu ihaleye konu işin bitiş süresi nedir? Bu sürecin uzamasından dolayı vatandaşın çektiği cezayı ihaleyi alan firmada çekecek midir?
⦁ Süre içerisinde bitirilmeyen bu işlerin cezai şartları var mıdır? Mevcut İBB yönetiminin vatandaşlarımızı ve esnafımızı canından bezdiren ve bir türlü bitiremediği çalışmaların ne zaman bitirileceği konusunda Bakırköy belediyesi başkanlığına bildirmiş olduğu bir tarih var mıdır? Varsa o tarihi Bakırköy halkı ile paylaşabilirmisiniz ?
⦁ Özellikle geçiş önceliği (Ambulans, itfaiye vs.) olan araçların geçişi konusunda vatandaşlarımızın can ve mal kaybını önlemek adına alınmış tedbirler var mıdır? Varsa nelerdir?

Saygılarımızla,
Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri;
HALİT CEBECİ SERVET TORAMAN

ÖMER KAAN KARA SUAT KARAÇORLU EMİNE DİRİCAN

2.ÖNERGE
BAKIRKÖY BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

SAYI: Ak Parti- 2021-Eylül Meclisi 2. Oturum 2 No’lu Önerge
Bir kentin bir ilçenin vitrinidir ana arterler, prestij caddeleri olarak da adlandırılan bu caddeler her zaman bakımlı, temiz ve ulaşılabilir olmalıdır .O kentte yaşayan vatandaşlarımızın rahatı ve konforunu artırması gereken ulaşım akslarıdır aynı zamanda bu prestij caddeleri.
Bakırköy’ümüzde bulunan İNCİRLİ CADDESİ de bu yönü ile hem Bakırköy üzümün hem de çeper ilçelerin ulaşımı konusunda çok büyük önem arz etmektedir. Bakırköy e adete giriş kapısı olan İNCİRLİ CADDESİ yıllardır Bakırköy ü yöneten belediye başkanları tarafından maalesef hiçbir zaman alması gereken hizmeti alamamıştır İncirli caddesi , Sürekli bahaneler üreten bu anlayışla maalesef bu günlere kadar gelmiştir.
Daha İstanbul Caddesi’nin sorunlarıyla ilgili tepkimiz bitmeden vede tepkilere muhatap dahi bulamazken, şimdi de İncirli Caddesi’nin çift şeride düşürülmesi, düşürülen şerit alanına cep adı verilen alanlar yapılması, araçların gelişi güzel park ederek vatandaşı da sıkıntıya sokması açıklanacak bir durum olmaktan çıkmıştır.
Tam bir mühendislik garebeti olarak oluşturulan plan maalesef bütüncül bir çözüm üretmek yerine birilerine rant sağlamak amacı ile hazırlanmış bir planı andırmaktadır . masa başından araziye hakim olmayan kişiler tarafından oluşturulduğu ve maalesef ilçe belediyesinin de bu konuya gerekli önemi vermediği yapılan işin ucubeliğinden anlaşılmaktadır. Art arda verilen ters şeritler , yolun sadece sağ tarafına cep parklar konulması fakat sol tarafında bulunan esnafın düşünülmemiş olması, Yapılacak olan meydan düzenlemesinden sonra özellikle Ataköy mahallemize geçişlerin kısıtlanması gibi konular bu projenin ne kadar özensiz hazırlandığının da aslında bir göstergesi olmuştur.
Projenin ilk başladığı gün İBB tarafından yönetilen ve her türlü bilginin kendilerinde olması gereken alt yapı ve ( iski igdaş vb) projelerinden haberdar olmalarına rağmen İSKİ ye ait şehir şebeke suyu patlatılarak zaten kıt olan su kaynaklarımızın heba edilmesine sebep olunmuştur. Burada şanslı olduğumuzu da belirtmek isterim başka ilçelerde igdaş a ait doğalgaz boru hatlarının da patlatıldığına şahitlik ettik bu manada verilmiş sadakamız varmış diyebiliriz.
Yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan ve Yapılmaya başlandığı ilk günden beri, sosyal ve yerel medya üzerinden şikayetlerini bildiren ilçe halkına tek kelime açıklama yapılmadığı gibi, şikayetini bildiren vatandaşlara, ilçe halkına İBB’nin düşmanı yakıştırmaları yapılmıştır.
Biz Bakırköy halkı olarak, birbirimize saygısı olan sorunu çözen insanlardık bu güne kadar. Yerel yönetimin son 20 yıldır yaptığı uygulamalar, tepkileri dikkate almadan yaptığı iş ve işlemler nedeniyle komşular dahi kavga eder duruma geldi maalesef. Bizler Bakırköy halkı olarak vergilerimizin karşılığını, yapılan hizmetin esnafa, halka ve de araç kullanıcılarına eşit olarak verilmesini istiyor, yapılan yanlış cadde çalışmalarının caddeleri kullanan insanların önerileri alınarak düzenlenmesini istiyoruz.
Bu bilgiler ışığında aşağıdaki sorularımızın Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından yazılı veya sözlü olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederiz

Mevcut İBB yönetimi İNCİRLİ caddesinin projelendirilmesi aşamasında ilçe belediyesi olarak Bakırköy belediyesinden görüş almış mıdır ? Aldıysa ne şekilde katkı sunduğunuzu Bakırköy halkı ile payalaşabilirmisiniz ?
İNCİRLİ caddesinin araç trafiğinin kaldırımların genişletilerek ve cep parklar oluşturularak iki şeride indirilmesi kararına siz Bakırköy belediyesi olarak hangi gerekçelerle ve ne şekilde katkıda bulundunuz
Vatandaşlarımızın ve esnafımızın haklı şikayetlerini değerlendirmek ve sorunların çözümü konusunda yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır ? Varsa bu çalışmalar nelerdir?
Bu düzenleme çalışmalarına ait projenin ihalesini hangi firmalar almıştır? Bu ihaleler iptal edilmiş midir? Edilmişse neden edilmiştir? Ve ayrıca kaç kez iptal edilip yenilenmiştir?
Bu ihaleye konu işin bitiş süresi nedir? Bu sürecin uzamasından dolayı vatandaşın çektiği cezayı ihaleyi alan firmada çekecek midir?
Mevcut İBB yönetiminin vatandaşlarımızı ve esnafımızı canından bezdiren ve bir türlü bitiremediği çalışmaların ne zaman bitirileceği konusunda Bakırköy belediyesi başkanlığına bildirmiş olduğu bir tarih var mıdır? Varsa o tarihi Bakırköy halkı ile paylaşabilir misiniz ?
Bölgenin en büyük hastanesinin de bulunduğu kavşak noktasında Özellikle geçiş önceliği olan araçların geçişi konusunda vatandaşlarımızı can ve mal kaybını önlemek adına alınmış tedbirler var mıdır? Varsa nelerdir?

Saygılarımızla,
Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri;
HALİT CEBECİ SERVET TORAMAN

ÖMER KAAN KARA SUAT KARAÇORLU EMİNE DİRİCAN

3 ÖNERGE
BAKIRKÖY BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

SAYI: Ak Parti- 2021-Eylül Meclisi 2. Oturum 3 No’lu Önerge
Bakırköy kamuoyunca bilinen ve uzun süredir devam eden Bakırköy Belediyesi işçilerinin hak arama mücadelesini yakinen takip etmekteyiz. Her fırsatta Hak, Hukuk, Adalet, Eşitlik, Hakların kardeşliği gibi beylik ifadeleri kullanıp hiçbir zaman haktan, hukuktan, Adaletten ve en önemlisi halk yana olmayanların bu defada bizleri şaşırtmadığını belirtmek isterim. Bakırköy de çalışan işçilerimizin 3 yıldır yapılamayan toplu sözleşmeleri, artan hak kayıpları, kısa çalışma ödeneği, yiyecek paralarının 5 tl ye düşürülmesi, giyinme soyunma kabinlerinin olmaması, yazlık kışlık kıyafet verilememesi gibi birçok haklı talebin maalesef idarece karşılanamadığı gibi bu durum işçiler üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılmaya başlandığı görülmektedir.
Gelinen noktada toplu sözleşme yaparak işçi barışının sağlanması Hak, Hukuk, Adalet, Demokrasi, Atatürk söylemlerinin lafta değil icraatta olması bizim en büyük temennimizdir.
Sayın Belediye Başkanının yine bir işçi eyleminde çalışmadan maaş alan yani Bankamatik işçiler var ifadesi hafızalarımızdaki tazeliğini korurken işçi temsilcilerinin de aynı ifadeyi dile getirmesi durumun vahametini iyice gözler önüne sermiştir.
Bizim gerçekten emek veren, çalışan, üreten, değer ortaya koyan işçi kardeşlerimize desteğimiz tamdır ve devam edecektir. Ancak Belediyenin adeta kamburu haline gelmiş, gerçekleşen gider bütçesinin %90 ının işçi maaşları olduğu bir belediyenin hizmet üretmesi Bakırköy halkının konforunu yükseltmesi söz konusu olamayacaktır. Nitekim ödeneksizlikten yapılamayan alt yapı ve üst yapı çalışmaları neticesinde Bakırköy’ün içler acısı hali maalesef ortadadır. Tüm bu bilgiler doğrultusunda aşağıdaki sorularımızın Bakırköy Belediye Başkanınca yazılı veya sözlü olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederiz.
Bakırköy Belediyesinde toplam kaç kişi çalışmaktadır?
Bu çalışanların içerisinde iddia edildiği gibi Bankamatik işçi memur va rmıdır? Varsa çalışanlara oranı nedir?
Kamuoyunda iddia edildiği gibi 3 yıldır toplu sözleşme yapılamamış mıdır? Yapılamamış ise gerekçeleri nelerdir? Bakırköy halkı ile paylaşabilir misiniz?
İşçi yemek ücretlerinin 5 tl ye düşürüldüğü bilgisi doğru mudur? Doğruysa makul, mantıklı bir nedeni var mıdır?
İşçilerin yazlık kışlık kıyafetlerinin dağıtılamadığı ve soyunma kabinlerinin olmadığı bilgisi doğru mudur? Doğruysa bu konu ile ilgili alınmış tedbirleriniz var mıdır?
İşçileriyle barış sağlayamayan onların özlük haklarını dahi veremeyen bir belediyeyi nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz?
Saygılarımızla,
Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri;
HALİT CEBECİ SERVET TORAMAN

ÖMER KAAN KARA SUAT KARAÇORLU EMİNE DİRİCAN

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!