GÜNDEM

BAKIRKÖY SİVİL TOPLUM PLARFORMU BAKIRKÖY’ÜN MALLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, düzenlediği basın toplantısıyla “Müflis bir tüccar gibi hiç bir hizmet yapmadan sürekli mallarımızı sata sata sözde idarecilik yapan Belediye Başkanı’nı ve yandaş meclis üyelerini kınıyor ve protesto ediyoruz” diyerek, Basınköy Mahallesi’nde satılmak istenen 33 dönüm yeşil alan ve Osmaniye Mahallesi’ne yapılması planlanan ‘Kapalı Pazar Alanı ile ilgili dava açacaklarını, onay veren tüm yöneticiler hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, son günlerde mafyavari hareketlerle kamuoyunda tartışılan İYİ Parti İlçe Başkanı’nın da istifası istendi.
Kamu alanlarının kamunun yararına kullanılması için mücadele eden Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, düzenlediği basın toplantısıyla, ilçede son dönemde yaşananları tartıştı. Gazetecilerden bilgi alarak fikir alış verişinde bulunan platform yöneticileri, 2004 yılından bu yana yerel yönetim ve iktidarın birlikte yaptığı yanlış uygulamalardan dolayı 12 yeşil alanlarını, sahillerini ve binlerce ağacını kaybeden Bakırköy’ün, tüm bunlar yetmezmiş gibi büyük bir borç yükü altında olduğunu ve artık hizmet alamaz hale geldiğini belirtti.

“BAKIRKÖY BELEDİYESİ, BAŞKANIN VE BİR GRUP YANDAŞININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR”

Son dönemde Basınköy Mahallesi’nde 33 dönüm rezerv alanı ile birlikte, Osmaniye Mahallesi’nde 21 dönüm araziye yapılmak istenen ‘Kapalı Pazar Alanı’ ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak harekete geçtiklerini belirten Platform Onursal Başkanı Ülker Durukan, “Bakırköy Belediyesi de, mülkiyeti belediyede olan taşınmazlarda Bakırköy halkınındır. Belediye Başkanı ve bir gurup yandaşının çiftliği gibi hareket edilemez” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlar Kurulu Üyesi Öcal Ünal, yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“33 DÖNÜM REZERV ALANININ SATIŞI İÇİN DAVA AÇACAĞIZ”

Bakırköylü olarak kayıplarımıza belediye yönetimince eklenmek istenen son iki örnek bu gün Sivil Toplum Kuruluşları Platformumuzun gündemindedir.

Bunlardan ilki Basınköy’deki 33. dönümlük yeşil alanımız olup bu kıymetli arazimiz, Belediye Meclis kararıyla satılmaya çalışılmaktadır. Belediye Meclisi tarafından alınan bu kararın iptali için merkezi Bakırköy’de bulunan Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği dava açmıştır. Bu duyarlılığından dolayı Mimarlar Odası’na teşekkür ediyoruz. 33 dönüm alanımızın satışının iptali için biz Bakırköy Sivil toplum Kuruluşları’da dava açacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

“KAPALI PAZAR ALANI DEĞİL, BETON AVM”

Diğer önemli bir mülkümüz olan Bakırköy Osmaniye’deki Cumartesi Pazarının olduğu 21 dönüm alanımızın altına 3 katlı ‘Beton AVM’ yapılması ve bazı tartışmalı kuruluşlara büyük hisseyle işletme hakkı verilmesidir.

Biz Bakırköylüler olarak Cumartesi kurulan açık pazarımızdan memnunuz. Sadece altına otopark yapılıp üst alanda Yeşilköy pazarındaki gibi pergola ve şeffaf malzemelerle iyileştirme yapılabilir.

Ancak Bakırköy Belediyesi bu kadar yoğun biçimde her gün yeni bir virüsün yayıldığı ortamda maddi ve ‘Siyasi Rant’ hesabıyla buraya yer altına kapalı pazar adı altında dev bir Avm yapma peşindedir.

“YÖNETMELİĞE AYKIRI KARAR ALAN TÜM MECLİS ÜYELERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

İşin garibi yapılacak işin ne planı, ne projesi, ne bütçesi, nede kamu yararı olmadan iradesini tamamen Belediye Başkanına teslim etmiş meclis üyeleriyle birlikte kamu yararına ve yönetmeliklere aykırı bir karar almıştır.

Bu karara ve 33 dönüm yeşil alanın satış kararına oy veren meclis üyelerini şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. İsim isim tespit edilen bu duyarsız meclis üyeleri hakkında Bakırköy ün mallarına sahip çıkmadıkları için ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacak ve teşhir edeceğız.

Bakırköy halkının kendilerini temsil etsin, Bakırköy’ün malını, mülkünü, kamu yararını korusun diye seçtiği meclis üyeleri, Bakırköy’ün bir çiftlik gibi kullanılmasına imkan tanımaktadır.

“PAZAR ALANI İÇİN ALINAN KARARIN İPTALİ İÇİN DE İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ”

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Cumartesi Pazarı alanı hakkında alınan bu yanlış kararın iptali için de hukukçularımızı görevlendirdik. Bu konuda dava açan MHP İlçe Başkanı’na da Bakırköylüler adına teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu işletmenin siyasi rant hesabıyla yöneticileri arasında adı HDP ve PKK ile birlikte anılan aslen Bakırköylü olmayan bir guruba verilmesinede, ayrıca Bakırköylü’müzün yoğun bir tepkisi ve itirazları vardır. Hiç kimse askerimize kurşun sıkanlara siyasi rant için Bakır köyde olanak sağlayamaz. Artık Bakırköylüler olarak Bakırköy’ün mallarını ve rantını önüne gelenin yağmalamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Açıklamalarının sonunda, müflis bir tüccar gibi, Bakırköy’ün mallarını sata sata hiçbir hizmet yapmadan sözde idare eden Bakırköy Belediye Başkan Bülent Kerimoğlu ve yandaşı meclis üyelerini şiddetle kınadıklarını belirten Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlar Kurulu Üyesi Öcal Ünal, “Bakırköyün malları Bakırköylülere aittir. Kamu yararı olmadan terörist yandaşlarına kullandırılamaz” diyerek açıklamasını tamamladı.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI’NA İSTİFA ÇAĞRISI

Toplantıya katılan platform üyesi Trabzon Dernekleri Federasyonu Bakırköy Şube Başkanı İbrahim Dorul, ilçenin en büyük sorununun örgütsüzlük olduğunu ifade ederek, 28 yıldır bölgede gazetecilik yapan Ramazan Koşak’ın ‘İyi Parti’de mafyavari hareketler” başlığı ile gündeme taşıdığı, İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Ülkü Ayaydın’ın yönlendirmesi ile Kurtaran Alaca isimli ilçe yöneticinin kendisini tehtid etme sureti ile haber yapmasının engellenmesini asla kabul etmediklerini söyleyerek, “Kamu görevini yerine getiren gazeteci arkadaşımıza karşı yapılan saygısızlığı kınamakla kalmıyor, istifasını istiyoruz. Bir bayan olan ilçe başkanının, her şeyde önce Bakırköy’ün çocuğuna, hele hele kamuoyunu bilgilendirme görevini üstlenen birine yaptığı bu yakışıksız hareketten dolayı özrünü değil, istifasını bekliyoruz” dedi.

“BAKIRKÖY’ÜN YAĞMALANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Toplantının sonunda konuşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Onursal Başkanı Ülker Durukan, ilçenin değerlerinin günden güne azaldığını, ilçe halkını bilgilendirmek için çalışan basın mensuplarına karşı yapılan davranışları ve Bakırköy Belediyesi’nin bir çiftlik gibi yönetilerek yağmalanmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, sık sık yapacakları basın açıklamalarıyla da, ilçe halkını bilgilendireceklerini söyleyerek, toplantıya katılanlara ve Bakırköylüler Derneği’ne ev sahiplikleri için teşekkür etti.

Selvi SARITAÇ

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!