SİYASET

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANI YEREL BASINI AĞIRLADI

Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Başkanlığı, bu gün yerel basın mensupları ile bir kahvaltı organizasyonu düzenledi. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden yerel basın mensuplarının katılım gösterdiği organizasyon, saat sabah 10:30’da Şişli’deki İl Binasında gerçekleşti.
Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat tarafından gerçekleşen organizasyon, kahvaltının ardından Polat’ın yerel basın mensuplarına yönelik bir anısını paylaşması ile başladı. Polat, “Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz günlerde il başkanları ile yaptığı Zoom görüşmesinde çok önemli bir şey söyledi; “30 tane normal vatandaş çağıracağınıza 1 tane yerel basın mensubu çağırın ve faydasını görün. Sayın Sarıgül’ün yerel basına verdiği önemi anlamanızı kolaylaştıracak bir cümle bu” diyerek partinin yerel basına verdiği önemden bahsetti. Daha sonra basın mensupları tarafından sorular alınmaya başlandı.

ESNAF BAKANLIĞI PARTİMİZİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ

İstanbul İl Başkanlığı’nın kendisi açısından nasıl geçtiği sorusuna, “Ciddi bir sorumluluk tabii. Samimi bir insanım ve herkes gibi benim de hatalarım oluyor. Çalışkan ve dürüst bir insan olmam görevi sürdürme açısından yardımcı oluyor” cevabını veren Yusuf Polat, ardından sorulan Esnaf Bakanlığı’nın kurulup kurulmayacağına dair soruya ise, “MYK’mızda genel başkan yardımcılarımızdan Erol Korkut “Esnaftan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” titri ile orada bulunduğunu söylemek isterim.
Türkiye’de 3-4 milyona yakın esnaf var ve bu kişilerin siyasi anlamda bir temsili yapılmıyor. Genel merkezimizin görevlendirdiği, yıllarca Esnaflar Odası Başkanı olarak görev yapmış ve konuya oldukça hakim bir insan. Kendisinin bir diğer projesi ise Mesleki kalifiye çalışan yetiştirecek Mesleki teknik Liselerin çoğaltılıp Teknolojiden sonuna kadar yararlanmaktır.Türkiye Değişim Partisi olarak gerçekçi sorunların üzerinde duruyoruz” şeklinde cevap verdi.

“GENEL BAŞKAN OLMAK KOLAY, LİDER OLMAK ZORDUR”

Daha sonra, 2010 yılında Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi’nden vazgeçmesi ile ilgili soruya, “Bahsedilen dönemin anketlerinde Türkiye Değişim Hareketi %10-14 arası oy alacak olarak görünüyordu ve çok güçlü bir konuma gelmişti. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde faaliyet gösterecek TDH’ne ait oluşumlar hazırdı.
Ancak o dönemde ana akım medyanın da yaptığı algı operasyonlarıyla ana muhalefet partisi olan CHP içinde oluşan tek yumruk olma arzusu, Mustafa Sarıgül’ü bu davadan uzaklaştırmış ve kendisi “birliği bozacak adam” konumuna düşmek istememiştir. %14’lere çıkan oy potansiyelini bırakabilmek de bir lider hareketidir.


DEĞİŞİM İSTANBUL’DAN BAŞLADI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Bugün partimizin amacı küllerimizden doğup tekrar o ateşi yakabilmektir. Genel başkan olmak kolay, lider olmak zordur. Mustafa Sarıgül o dönemde bir lider duruşu göstermiştir” cevabını verdi.

Soru almaya devam eden Polat, basın mensuplarınca yöneltilen, “Sayın Sarıgül’ün üzerine yapışmış “sürekli parti değiştiren siyasetçi” imajının farkında mısınız, farkındaysanız bu imajı yok etmek için çalışmalar yapıyor musunuz? İkinci olarak da Türkiye’de popülerleşen ittifaklar siyasetinin bir parçası olacak mısınız?” sorularına şu cevabı verdi:

“İlk sorudan başlayalım; Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirerek yok edeceğiz. Siyaset yapmak isteyenler, siyasi ortamın yarattığı sınırlayıcı bariyerlerin dışında çıkabilecek özgürlükte olmalı. Bu ülkede siyasete atılmak isteyen ama kula kulluk etmek istemeyen, bu sebeple de siyasetin dışında kalan çok fazla insan var. Biz bu siyasi ortamı değiştireceğiz.
İkinci soruya gelecek olursak; biz kimseyle ittifak olmayacağız. İlk turda kendi adayımızı çıkaracağız ancak ikinci turda bir ittifaktan yana tavır almamız gerekirse de bunun kararını bugünden açıklamak doğru olmaz. Yarın bir başka ittifakın kurulup kurulmayacağını bilemezsiniz. Ayrıca bu kararı genel başkanımızın iki dudağından çıkacak sözcüklere bağlı kalarak değil, kurullarımızla istişare ederek alırız” cevabını verdi.

“TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLER İLE MASAYA OTURMAYACAĞIZ”

Yusuf Polat, Kentim Şişli adına Saime Oğuzhan tarafından sorulan, “Bu kadar yoğun bir siyasi çekişmenin yaşandığı Türkiye’de TDP olarak ülkenin esas sorunlarına merhem sürebilecek misiniz?” sorusunun ise 26 Eylül’de Ankara’da gerçekleşecek kurultayda Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün açıklayacağı projelerle yanıtlanacağını söyledi. Ardından Yusuf Polat, kendisine yöneltilen,”Türkiye’de halen 2 organize suç örgütü var.
PKK ve FETÖ Ayrıca ekonomik sorunlar da ortada. Seçmenleri bu ve benzeri sorunlar açısından nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna cevaben, “Öncelikle Atatürk inkılaplarına bağlı, cumhuriyetin değerlerini koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı, üretimi teşvik eden, emeği koruyan, hudut ve bayrak birliğini savunan demokratik bir kitle partisiyiz.
Bütün politik söylemlerimizi bu doğrultuda yaptığımızı bilmenizi isteriz. Ayrıca şunu da söyleyebilirim ki teröre terör diyemeyenler ile masaya oturmayacağız, bu çok net. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozacak hiç kimseyle bir araya gelme şansımız yok” sözlerini sarf etti.
İNANMADIĞIMIZ İŞE BAŞTAN KALKIŞMAYIZ

Son olarak, “Kamuoyu araştırması yaptırıyor musunuz? Ayrıca seçimler sürecinde 40.000 civarı müşahit, 100.000 civarı da imza toplamanız gerekli bu sayılara ulaşabilecek misiniz?” sorusunu, “Kamuoyu araştırmalarına kurultaydan sonra başlayacağız.
Ancak tahminim %2-3 bandında olduğumuz yönünde. %4-5 arasının ise psikolojik eşik olduğunu düşünüyorum. Eğer o oranlara çıkabilirsek devamı bir şelale gibi gelecektir. Bir siyasi parti olarak 40.000 müşahit, 100.000 imza toplayamayacaksak da zaten bu işe hiç kalkışmamamız lazım” şeklinde yanıtlayan Polat, organizasyonun sonunda basın mensupları ile fotoğraf çekildi ve hepsini tek tek uğurladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!