GÜNDEM

İSTANBUL CADDE DÜZENLEMESİNE BAKIRKÖY’LÜNÜN İSYANI !

İBB’nin Bakırköy’deki kaldırım projesini büyük bir proje olarak duyurması ve yeni trafik düzenlemesinin “Bakırköy’e nefes aldıracağı” iddiasıyla yaptığı çalışması, Bakırköy halkını ve cadde üzerindeki esnafı isyan noktasına getirdi.
Bakırköy esnaflarının verdiği bilgilere göre, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Bakırköy İstanbul caddesinde yaptığı düzenlemeye tepki gösteren esnaflar, “Caddemiz üç şerit olarak trafiğe açıkken, yeni düzenleme ile kaldırım yaya yürüyüşü yaklaşık beş metreye çıkartıldı, araç yolu iki şerite indirildi, şeridin biride İBB tarafından İSPARK olarak kullanıldığından, caddede tek şeritten trafik akışı sağlanıyor.
Caddedeki araç yoğunluğu trafiği kilitlemekte, halk aracıyla durma park etme veya trafik yoğunluğundan bir km mesafeyi 40 dakikada ulaşabilmektedir.
Bu yeni düzenleme Bakırköy’de çekilmez hale geldi. Bizler, esnaflar olarak çok mağduruz. Dükkan kiralarımızın çok fazla olması, bitmeyen pandemi ve birde İBB tarafından çekilmez hale getirilen cadde düzenlemesi, bizleri isyan noktasına getirdi.

Ne yapacağımızı şaşırdık. En büyük sıkıntımız ilçeye dışardan araçlarla alışveriş için gelenlerin, bu düzenleme sonrası Bakırköy’e caddedeki çekilmez hale gelen trafik nedeniyle gelmemeleridir.

Düzenlemeyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden isteğimiz ve ricamız, İstanbul ve İncirli caddelerinde çekilmez hale gelen trafik sirkülasyonunu yerinde görüp, halimize bir çözüm bulunmasıdır. Aksi halde esnaflar olarak hepimiz iş yerlerimizi kapatmak durumunda kalabiliriz” ifadelerini kullandılar.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!