GÜNDEMSAĞLIK

KÖPEĞİNE İLAÇ YAZMAYAN AİLE DOKTORUNU ŞİKAYET ETTİ!

Kovid-19 salgınıyla mücadelede önemli rol üstlenen aile hekimleri aşılama savaşında da başı çekerken, İstanbul’da bir aile hekimi hakkında açılan soruşturma, gerekçesiyle şaşkınlık yarattı.

Bayrampaşa’da bir vatandaş, köpeğinin tedavisi için kontrole tabi bir ilacı kendi SGK’sı üzerinden aile hekimine yazdırmak istedi. Aile hekiminin ilacı yazmaması üzerine vatandaş, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak, aile hekimini şikâyet etti.

‘Hekimleri yoruyor’

Sağlık Müdürlüğü Disiplin Şubesi de, bu şikâyeti dikkate alarak, hekim hakkında soruşturma açıp incelemeci atadı.

Şikayet dilekçesine istinaden açılan soruşturmada hekime, “Köpeğine Dramamin yazdırmak istediğinde sizin ‘veteriner değiliz’ dediğiniz ve elinizle ‘çık’ dediğiniz iddiası hakkında söyleyecekleriniz neler?” sorusunun yöneltilmesi dikkat çekti.

Soruşturmaya tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan şunları söyledi:

“İstanbul’da bir vatandaş aile hekimine, veterinerde köpeğine yazılan, aslında insanlarda da bulantı-kusma için kullanılan Dramamin adlı ilacı yazdırmak istiyor. SSK’yı dolandırmaya yönelik hareket içerisinde olan bu kişi, hekim, ‘Köpeğiniz için bu ilacı yazamam. Sizde de bu ilacı kullanmanız için bir problem görmüyorum’ dediği için sağlık müdürlüğüne şikâyette bulunuyor. Alo 184’ü arıyor. Ne yazık ki ülkemizde Alo 184 şikayetleri bu kadar tutarsız ve incelemeye muhtaç. Bu şikâyet sonrası, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olayın iç yüzünü araştırmadan hekime soruşturma açmış. Ne yazık ki böyle soruşturmalar hekimleri yormakta, motivasyonlarını çok derinden etkilemektedir.”

Kaynak :Milliyet

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!