SİYASET

ESNAFTAN EYT’DE DÜZENLEME TALEBİ

TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Sarıgül, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen EYT ile ilgili yasayı değerlendirdi. Adaletin geç de olsa yerini bulduğunu söyleyen Sarıgül, “Ben bu konuda çok mücadele verdim. 102 toplantı yaptım. EYT’lilerin büyük bir bölümü dün mutlu sona ulaştı. Geç kalan bir olaydır. O emekliler perişan oldular, çok mağdur oldular. Devletimize işe girerken imza attılar. Dediler ki ‘Ben erkeğim, 25 senede emekli olacağım. Ben kadınım, 20 senede emekli olacağım’. Bir yasa çıktı, ‘Hayır olamazsın’. Yasalar, unutmayın; çıktığı günden itibaren geçerlidir, yasalar geriye dönük olarak çalışılamaz. 20 sene çok beklettiler. Keşke AK Parti iktidarı, 20 sene iktidardaydı, geldiği zaman çözüm bulsaydı. Geciken adalet biraz üzmüştür ama yerini de bulmuştur.

Türkiye Değişim Partisi Gölge Esnaf Bakanı Erol Korkut her zaman yaptığı açıklamalarda Esnafın sorunları dağ gibi bunun çözülmesi için mutlaka ESNAF BAKANLIĞI kurulmalıdır lafının önemi bir kere daha ortaya çıktı.


Erol Korkut diyor ki ”ESNAF TİCARETİN CAN DAMARIDIR BU DAMARI KESERSENİZ ORTADA BİRŞEY KALMAZ ”

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili atılan adımlar kapsamında norm birliği sağlanarak esnafın da emekli olmasının önünün açılmasını dile getirdi.
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkârların yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu savundu.
Acilen ek bir madde ile esnaf ve sanatkarların emeklilik şartlarının düzenlenmesi için prim gün sayısı eşitlenerek norm birliği sağlanmalı. SSK’lılar 7 bin 200 günde emekli olurken esnafın 9 bin günde emekli olması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu durum esnafımız açısından büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Norm birliğinin en büyük özelliği Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-kurlunun eşit haklara sahip olmasıdır. Zaman kaybedilmeden tüm kesimler için bu haklar sağlanmalı” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!