GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE KAMU ARAZİSİNE LOKANTA İNŞAATI YAPILIYOR

Ataköy’ün en işlek noktalarından birinde bulunan, üzerinde trafo ve lojman binası yer alan kamu arazisinde lokanta yapılmak istendiği ortaya çıktı. Bölge sakinleri çalışmaların durdurulmasını istedi.

İstanbul’un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi’ndeki bir trafo binasının özel bir şirkete kiralandığı, şirketin de burayı restoran yapmak istediği ortaya çıktı. Bölge sakinleri arazide inşai faliyetler başlaması üzerine Bakırköy Belediyesi’ne başvurarak çalışmaların acilen durdurulmasını istedi. Bölgenin şu an bir imar planı bulunmadığına dikkat çeken Avukat Pervin Çelik “Yapı ruhsatı düzenlenmesi yasal olarak mümkün değil” dedi.

Ataköy 1. Kısım’da yer alan 498,3 metrekarelik arsa üzerinde trafo binası ve bu binanın lojman olarak kullanılan bir bölümü vardı. Lojman olarak kullanılan kısım yıkıldı. Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu, Ataköy sakinlerinden gelen çok sayıda bilgilendirme, uyarı, tespit ve şikâyet üzerine Bakırköy Belediyesi’ne 9 Ağustos 2021 tarihinde başvurdu. Dilekçede lojman olarak kullanılan kısmın yıkılarak tamamının çelik kolonlarla çevrildiği belirtildi ve “Trafo binası ve tüm çevresinde, inşaatı haklı kılacak herhangi bir ruhsat, tabela ve benzeri herhangi bir izin/proje mevcut değildir” denildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!