GÜNDEM

BAKIRKÖY FİNAL LİSESİ ENGELLERİ YÜREKTE BİRLİKLE AŞALIM DEDİ

3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bakırköy Final Okulları Anadolu Lisesi farkındalık yaratmak amacıyla özel bir program düzenledi. Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği iş birliği ile organize edilen etkinlikte, hem özel çocuklar hem de aileleri gönlünce bir gün geçirdi.
Final Okulları Anadolu Lisesi’nin gösteri ve toplantı salonunu çizdikleri resimlerle donatan özel çocuklar, şiirler okudu, koru halinde şarkılar söyledi, müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getiren Özel Bakırköy Final Okulları Anadolu Lisesi’ kurucusu Zeki Çobanoğlu, “Hayatı paylaşmak için engel yok” teması ile düzenledikleri etkinlikte, 3 Aralık tarihinin engelliler günü olarak kutlanmasının toplumda farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek adına güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Final Okulları olarak engelli öğrencilerin eğitime ulaşımı noktasında ellerinden gelen tüm imkanları sunduklarını vurgulayan Çobanoğlu, Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği Başkanı Fazıl Zini’ye, kendini engelli çocukların eğitimine ve gelişimine adadığı için teşekkür etti.
30 yıldır Engellilerle engelleri aşmak için çalışan Dç. Dr. Fazıl Zıni kısıtlı imkanlarla hiç bir yerden destek almadan derneği ayakta tutmaya çalışıyor.
Engellilere imkan verildiği takdirde topluma en az diğer vatandaşlar kadar yararlı olabileceğini kaydeden Dernek Başkanı Fazıl Zini, engelli bireylerin hakları ve bu haklara erişebilmeleri için yapılması gerekenler hususunda yetkililere çağrı yaptı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!