SİYASET

AK PARTİ BAKIRKÖY İLÇE’YE MİLLETVEKİLİ YAĞDI

Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane’nin organize ettiği programa tüm ilçe yöneticileri katılırken, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İl Başkan Vekili Adem Yıldırım, İnsan Hakları Başkanı İl Başkan Vekili Yıldız Konal Süslü, Milletvekilleri Rümeysa Kadak, Tülay Kaynarca, Mücahit Arınç, KADEM Kurucu Başkanı Doç. Dr E. Sare Aydın, Osman Boyraz, Nevzat Şatıroğlu, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Fatih Süleyman Deniz Olgun, Hulisi Şentürk, il ve ilçe meclis üyeleri de katıldı.

TÜLİN MAZLUMOĞLU KESTANE BAKIRKÖYLÜLER’E SESLENDİ

Geçtiğimiz günlerde İBB’de kabul edilen Bakırköy’ün 5 binlik planlarıyla ilgili hem vekillere hem de gazetecilere kısa bir sunum yapan Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, gazeteciler aracılığı ile Bakırköylüler’e seslendi.

‘Bakırköylülerin taleplerini karşılamıyor’ gerekçesi ile 5 binlik planlara itiraz ettiğini söyleyen Bakırköy Belediyesi’nin neye itiraz ettiğini meclis toplantısının yapıldığı videonun izledikten sonra karar verilmesini isteyen Mazlumoğlu Kestane, her binaya +1 kat verildiği taktirde ilçenin yaşanmaz hale geleceğini, otopark yönetmeliğine göre binaların iskan alamayacağını, yapılan planlama ile geçici ruhsatla çalışmak zorunda olan okul ve hastanelerin kalıcı ruhsat alabileceği eğitim ve sağlık alanlarının tescillendiğini, müktesep hakların 5 binlik planlara işlelendiğini, işgal altındaki alanların kamuya tahsis edildiğini, amacı dışında kullanılan tescilli ve tarihi binaların fonksiyonu dışında kullanılmasının önüne geçilerek gelecek nesillere aktarılacağını, ’Toplulaştırma’ yöntemiyle de minimum bazda ada bazlı bir dönüşüm modelinin uygulanacağını, böylece sosyal donatı alanlarının da şehrcilik planlarına uygun olacağını belirtti.

Yeni yapılan 5 binlik planlarla, başlangıçta merkez 7 mahallede 2400 riskli yapının dönüşmesini hedeflediklerini söyleyen Tülin Mazlumoğlu Kestane, havaalanı dışında Bakırköy’e 50 bin metrekare yüz ölçümlü yeni bir millet bahçesinin de kazandırıldığını ifade etti.

Bakırköy’ün bölge planlarının onaylandığı

İBB’Lİ MECLİS ÜYESİ HALİT CEBECİ’DE KONUŞTU

Bölge planlarıyla ilgili 14 aydır yapılan çalışmaların mikro anlamda ada bazlı bir çalışma olduğunu, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı’nın yanlış karar verdiklerini vatandaşa anlatamadığını söyleyen İBB’li Meclis Üyesi Halit Cebeci, “Bakırköy’ün +1 kat almasına ‘Hayır’ oyu verdiler” ifadeleriyle, bu güne kadar dönüşümle alakalı hiç bir karara kendilerinin’Hayır’ oyu kullanmadıklarını söyledi. Bakırköyle ilgili tüm planları birlikte yaptıklarını, büyükşehirdeki çalışmaları da birlikte yürüttüklerini, tek bir konu ile alakalı (Zeytinlik Halk Pazarı alanının ticari alan olarak işlenmesi) farklı düşündükleri için merkez 7 mahallenin planına ‘Hayır’ denildiğini söyleyen Cebeci, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yeni hizmet binasında yaptığı toplantıdaki konuşmasının kendi içinde çelişkilerle dolu olduğuna şu ifadelerle dikkat çekti.

“Belediye Başkanı konuşmasının başında ‘Ada bazlı’ dönüşümü desteklediğini, yaptığı ada bazlı çalışmayla bakanlığa gittiğini, dönemin yöneticileri ile konuştuğunu söylüyor ama konuşmasının sonunda ‘biz her binanın üzerine artı bir kat verilmediği için hayır dedik’ diyor”

Bakırköy’ün dönüşümün ada bazlı dönüşümle mümkün olduğunu söyleyip, her binanın üstüne +1 kat istemenin mantığını anlayamadığını belirten Cebeci, “Derdin ne olduğunu biz biliyoruz. Mesele Bakırköy Belediyesi’ne ait bir arsasının ticari alana alınmayışından dolayı merkez 7 mahallenin cezalandırılmasıdır. Olay bu kadar basit” diyerek, planlarla ilgili yapılan itirazlara tepki gösterdi.

Cebeci, Demiryolu kenarında bulunan Fidanlık denilen alanın da planlara spor alanı olarak işlendiği bilgisini verdi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!