SİYASET

BAKIRKÖY CHP’DE İLK KADIN ADAY BELLİ OLDU

Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Nurdan Erdiş Başbay bugün CHP İlçe Başkanlığına dosyasını teslim ederek, aynı zamanda ilk kadın aday adayı da oldu.

CHP İlçe Başkanlığına adaylık başvurusu için gelen Nurdan Erdiş Başbay’a Bakırköylüler yoğun ilgi göstererek, ‘Bakırköy’e sizler gibi Bakırköylü Başkan İstiyoruz’ diyerek sevgi gösterisinde bulundular.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı ve yöneticilerinde katıldığı adaylık başvurusunda bir konuşma yapan ilçe başkanı Gizem Başaran Arslan. ‘İlçemizde kadın başkanların, kadın meclis üyelerinin çoğunlukta olması bir kadın olarak benim en büyük arzumdur. Hem Bakırköylüler Derneği, hem de diğer STK’larla yaptığımız toplantılarda halkımızın en büyük arzusunun bir Bakırköylünün belediye başkan adayı gösterilmesiydi. İnşallah bu isteğimiz genel merkez tarafından dikkate alınır. Aday adaylarından isteğimse, Bakırköylü aday adaylarımızın birbirleriyle kenetlenerek büyük güç oluşturmalarıdır. Nurdan başkanıma başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun’ dedi.

Daha sonra söz alan CHP Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Nurdan Erdiş Başbay, ‘Yıllardır Bakırköy’de ticaretle uğraşmaktayım. Aynı zamanda deprem uzmanıyım. Birinci önceliğim kadınlar değil, gençlerdir. Bugün Bakırköy’de bir gençlik merkezimiz dahi yok ama bizim bu konuda projemiz hazır. Eğer aday gösterilirsem, çözmemiz gerek en büyük sorunlardan biri de Kentsel Dönüşümdür. Bakırköy’de Ateş başkan döneminde başlatılan ama yarım kalan mahallelerin zemin etütlerini tamamlayarak, yeni yapılacak binalar için öncelikle zeminlerin güçlendirilmesini gerçekleştireceğim. Bakırköy’ün Bakırköylüler tarafından yönetilmesi en büyük amacımdır. Yine, önceliklerimizden bir diğeri de, mahalle meclisleri kurarak onların şeffaf belediye yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayarak Bakırköy’ü Bakırköylülerle yönetmeyi gerçekleştirmektir. Bakırköy’le ilgili yapmak istediğim projelerim hazır olup, daha kapsamlı bir toplantıda bunları sizlerin takdirine sunacağım. Bugün burada beni yalnız bırakmayarak, destek olmaya gelen, yürekleri burada olan tüm Bakırköylülere çok teşekkür ederim.’ Dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!