SİYASET

ADAYLIĞI AÇIKLANAN ALİ TALİP ÖZDEMİR İLK TOPLANTISINI YAPTI

Cumhur İttifakı’nın Bakırköy Adayı olan Ali Talip Özdemir, ’Nerede kalmıştık’ diyerek seçim çalışmalarına başladı. Adaylığının açıklanmasının sabahında gazetecilerle bir araya gelen Talip Özdemir, ”Toplumun barışmaya ihtiyacı var. Endişeleri bir kenara bırakalım, gelin hep birlikte barışalım, kucaklaşalım. Bakırköy’de kaldığımız yerden hizmete devam edelim” dedi.
Toplumun öncelikle barışmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Endişeleri bir kenara bırakalım, gelin hep birlikte barışalım, kucaklaşalım” diyen Ali Talip Özdemir, fiili olarak yaklaşık 40 yıl Çevre Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve belediye başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunduğunu, en büyük mutluluğunun da geçmişinde başını öne eğecek tek bir işe ve işleme imza atmamış biri olarak halkın karşısına çıkabilmek olduğunu belirtti.

Temel karar ve uygulamalarından asla taviz vermeyeceğini belirterek konuşmasına başlayan Ali Talip Özdemir, “Laikliğin, demokrasinin, teminatı biziz. Atatürk ilkelerinin savunuculuğunu bizler yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacak. Atatürk ilke ve inkılapları da ölene dek dim dik ayakta kalacak” dedi.

NEREDE KALMIŞTIK?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhur İttifakı’nın Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Ali Talip Özdemir, Ak Parti ilçe başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi.

Ak Parti İlçe Başkanı Cuma Parlak, MHP İlçe Başkanı Turgut İnan, İstanbul Milletvekili Yücel Erzen, İl Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yazıcı, ilçe yöneticileri ve eski ve mevcut meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya eşiyle birlikte gelen Ali Talip Özdemir, yaklaşık 30 yıl sonra yeniden aday olarak geldiği Bakırköy’de geçmişle kavga edecek vakti olmadığını, seçim çalışmalarına da “Nerede kalmıştık” diyerek başladığını belirtti.

Toplantının başında hem Ak Parti, hem de MHP İlçe başkanı, Cumhur İttifakı olarak Ali Talip Özdemir’in başkan adaylığından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, 20 yıllık fetret dönemini bitireceklerini, Bakırköy’ün makus tarihini de değiştireceklerine inandıklarını belirterek, gece gündüz çalışıp 31 Mart akşamı sahada verdikleri sözleri uygulamaya başlayacaklarını ifade ettiler.

Bakırköy’ün bu günki sınırlarının çizildiği dönemde belediye başkanı olan Yüksek Makina Mühendisi Ali Talip Özdemir, o günki şartlarda nüfusuyla ve yüz ölçümüyle İstanbul’un hatta Türkiye’nin cazibe merkezi olan Bakırköy’ün eski günlerinden eser kalmadığını üzülerek gördüğünü belirterek, Doktora tezini de Bakırköy’de yaptığını söyledi.

HAMASİ NUTUKLAR ATMAYA GEREK YOK

Hamasi nutuklar atmanın bir anlamı olmadığını belirten Ali Talip Özdemir, 1991 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildiği Bakırköy’ün kasasında 5 kuruş para olmadığını, ancak Bakırköy’ün kaynaklarının bütçe için yeterli zenginlikte olduğunun altını çizdi.

Bakırköy halkının öncelikle belediye yönetimi ile barışması gerektiğini, kendisinin de geçmişle kavga edecek vaktinin olmadığını söyleyen A. Talip Özdemir, “El ele vereceğiz, hem İstabul’u hem de Bakırköy’ü ayağa kaldıracağız. Devletin bir çok kademesinde görev almış biri olarak, bilgi, birikim ve deneyimlerimle çok güzel şeyler yapacağız. Kimsenin tereddütü olmasın” dedi.

SİYASET YAPMAYA DEĞİL, HİZMET ETMEYE GELİYORUZ

Temel karar ve uygulamaları olacağını ve bunlardan asla taviz vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Ali Talip Özdemir, “Atatürk ilke ve İnkılaplarının savunuculuğunu bizler yapacağız. Bizler laik, demokrat Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıyız. Türkiye Laiktir Laik kalacak” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Bakırköy’de siyaset yapmaya değil hizmet yetmeye geldiğini söyleyen Ali Talip Özdemir, önceliğinin yaş oranı yüksek Bakırköy’ün kentsel dönüşüm sorunu olduğunu, 40 yıl boyunca görev aldığı devlet kurumlarında tek bir kişinin dahi hakkını yememiş bir insan olarak alnın ak olduğunu, dönüşümüde hakkaniyet içinde İBB Başkanı Murat Kurum öncülüğünde TOKİ ile birlikte yapacağını ifade etti.

MÜTEAHHİTLERLE SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ

Ali Talip Özdemir, öncelikle yaşlı ve mağdur vatadaşları destekleyeceklerini, kentsel dönüşüm yapılan inşaatlardaki müteahhitlerle belediye olarak sözleşme imzalayacaklarını ve vatandaşa verdikleri sözün takipçisi olacaklarının altını çizerek, öncelikle acil eylem planı yaparak işe başlayacaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm için İstanbul’un kaynaklarının yeterli olduğuna inandığını, belediyeciliği bilen teknik bir ekiple de bu işin üstesinden geleceklerini söyleyen Ali Talip Özdemir, sokak hayvanları, sosyal mekanlar, çevre düzenlemesi, yeşil alanların arttırılması, sosyal belediyecilik, kültür, sanat ve sporla ilgili pek çok konuda hazırladıkları projelerini de kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, geçmiş dönem belediye başkanlarından Ahmet Bahadırlı ile ilgili gelen bir soruya, “Ahmet Bahadırlı her şeyden önce benim arkadaşım. Kimseyi ayrı tutmak lüksüne sahip değiliz. Parlementoya Bakan olarak tayin edildiğim dönemde, Ahmet kardeşime belediye başkanlığı görevini ben tevdi ettim. Çok da başarılı işlere imza attı ve hala koşturuyor. Bizim de Bakırköy’ü alma çabamız var. Herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Fiili olarak 40 yıl devlet kurumlarında yöneticilik yapmış biri olarak, halkın hkarşısına kimsenin hakkını yememiş biri olarak çıkmanın huzuru içinde olduğunu belirten Ali Talip Özdemir, din, dil, ırk, mezhep ayrımına girmeden, ayırmadan ve ayrışmadan, önce Bakırköy sonra İstanbul ve tamamında Türkiye için canla başla çalışacağına söz vererek, tüm katılımcılara teşekkür etti.
ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR

1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Dr. Ali Talip Özdemir, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde üniversite öğrenimine başlayan Özdemir, 1977 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Daha sonra yüksek öğrenimini yapan Özdemir, 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu.

Yüksek lisans öğrenimini yaptığı dönemde siyasete yakın ilgi duyan Ali Talip Özdemir, 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli’den Belediye Başkanı seçildi. İki dönem Ereğli Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Özdemir, 1987 genel seçimleri için bu görevinden ayrılarak, Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Milletvekili olduktan sonra bir süre Turgut Özal döneminde ANAP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Talip Özdemir, TBMM’de kurulan Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!