SİYASET

ZİYA DİSANLI BAKIRKÖY’DE YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI GELECEK                                     

Mali Müşavir Ziya Disanlı, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’na dosyasını vererek Bakırköy Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

CHP İlçe Başkanlığı’na dosyasını vererek, Belediye Başkanlığına adaylığına talip olan Ziya Disanlı, “Sevgi ve barış kenti Bakırköyümüz’ü, Bakırköylüler’le, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla ve muhtarlarımızla birlikte, şeffaf, hesap verebilir, ‘Katılımcı Bütçe’ modeli ile ve ilçe başkanımın ‘Grup Başkanım’ olduğu gerçeğini yaşatacak bir başkanlığa adayım. Söylenecek tek şey yeni bir yönetim anlayışı” dedi.

Geçmiş dönemde de Bakırköy Belediye Başkan aday adaylığına talep açan Mali Müşavir Ziya Disanlı, başkanlık binasına gelerek İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’a dosyasını teslim etti. Yüzü örgüde dönük, örgütün kademelerinde görev yapmış, işleyişi bilen, parti kültürüne hakim aday adaylarının başvurularından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başaran Arslan, hırpalanan ilçelerinin Bakırköylü bir adaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Tabii ki tüm aday adaylarımız gerek saha, gerekse genel merkez düzeyinde çalışmalarını yapacaktır. Hepimiz Bakırköy’e Bakırköylü bir aday konusunda ısrarcı olalım. Bakırköy’ün nitelikli, teknik, parti kültürünü özümsemiş kadın, genç ve tecrübeli aday adayları var. Ben olmasam bile bu özellikleri taşıyan Bakırköylü arkadaşım olsun noktasında tek bir dil geliştirilim. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın hem başkan hem de meclis üyeleri noktasındaki tavrımız da, niyetimiz de budur” ifadelerini kullandı.

KENDİMİ ‘ÇEK’ EDEREK YÖNETİCİLİK DENEYİMİMLE GELDİM

Gizem Başaran Arslan’ın hem genç, hem kadın, hem de tecrübeli bir ilçe başkanı olduğunu, bundan da büyük memnuniyet duyduğunu belirten Ziya Disanlı, dışarıdan gelen atama adaylar nedeniyle Bakırköy’ün çok hırpalandığını, ilçe başkanının ‘Bakırköylü olmak yetmez, bu özellikleri taşıyan Bakırköylü aday’ tarifine bakarak, kendisini de ‘Çek’ ederek geldiğini söyleyerek, “Ben Bakırköy’de iyi bir başkanlık yaparım Bakırköy tanıyorum, sorunlarını ve nasıl çözümleneceğini biliyorum” diyerek öncelikle kendisinden bahsetti.
Kendisinin de genç ilçe başkanları gibi 30’lu yaşlarda TBMM Adalet Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu’nda resmi görev alarak bakanlarla çalıştığını, Türkiye Mali Müşavirler Odası genel başkanlığı yaptığını, 10 şubesi olan TÜRMOB’u bir buçuk yılda 79 şubeye çıkardığını söyleyen Ziya Disanlı, oda sayısını da 128 bine ulaşması sürecini yaşayarak Kurucu Odalar Birliği Başkan Yardımcısı olduğunu anlattı. Her bir arkadaşının da Bakırköylü 50/100 şirketin mali müşaviri olduğunu, 128 bin mali müşavirin zorunlu eğitim merkezini olan ve içerisinde 140 Profesör Doçent ,88 Yeminli Mali Müşavir olan Türkiye Odalar Birliği’nin yöneticisi olmaktan da son derece mutlu olduğunu belirtti.

Tüm bu süreçlerde de gerek kişilerle, gerekse siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim içinde olduğunu ifade eden Disanlı, “Yani ben yöneticilik deneyimimle geliyorum. Genç yaşta yaşadığım tecrübelerle birlikte, bir genç gibi de düşünebilen biri olduğum için geliyorum. Gençler gibi düşünmeye mecburum, çünkü 15 yaşında bir kız çocuğu babasıyım. Bir de ailece 90-100 yaşına kadar yaşama gibi bir özelliğimiz var ve inadına Cumhuriyet mücadelemizi vereceğiz” dedi.

GRUP BAŞKANINI BELEDİYENİN YÖNETTİĞİ BİR SİSTEM OLMAYACAK

Mali Müşavir olan Ziya Disanlı mesleği gereği de güncel olmak gibi bir zorunluluğu olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti.
“Hepsinden öte benim genç ve kadın bir ilçe başkanım olduğu bilinciyle geldim. İlçe başkanımın da benim grup başkanım ve bu disiplin benim hayatım boyunca yaşadığım ve yaşattığım bir durum. Şu anki oda temsilcim benden 10 yaş küçük ve ben onun karşısında kendimi genel başkanlık yapmış biri olarak değil, üyesi olarak görüyorum. Dolayısıyla bizim partide lafta kalan ilçe başkanının grup başkanı olması, belediyelerin yönettiği bir sistem olmayacak. Belediyelerin yönettiği grup başkanlığı sistemi partimiz büyütmez.

AYRIŞMALAR ODU ANCAK HER İKİ TARAFTA YENİLENME VE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ DEDİ

Yakın tarihte yapılan kurultay sürecini de ‘Sevindirici bir dönem’ olarak değerlendiren Disanlı, “Evet ayrışmalar oldu ama her iki tarafta ‘yenilenme ve tüzük değişikliği’ dedi. Bu gün tüzük değişmedi ama biz bunu fiiliyatta yapabiliriz” diyerek devam etti . 30 yaşında yaşadığım deneyimlerin ardından Bakırköy’ü yönetmek bana çok daha kolay geliyor. Burası eğitim düzeyi yüksek, anlayan ve anlatan insanların yaşadığı huzurlu bir kent. İnsanları dinlersiniz, devamında anlatırsanız, iletişim kurarsınız ve örgütle birlikteyseniz geriye yapılması gerekenleri birlikte hayata geçirmek kalır. Öncelikle örgütün sizi anlaması ve anlattığınızı anlaması lazım ki yapılanları halka anlatsın. Böyle bir yönetim modeli ‘Devrim’ niteliğinde olur. Kısacası çok basit bir biçimde yönetim anlayışı değişecek.

Odunpazarı, Tepebaşı ve Nilüfer belediyelerini örnek vererek anlatımlarını sürdüren Ziya Disanlı, “Dürüst, katılımcı ve katılımcı bütçe ile Bakırköy’ü çok da güzel yönetiriz. Biz bunu Bakırköy’de yapamazsak hiçbir yer yapamayız, çünkü ilçemizin alt yapısı buna çok uygun. Ben işte tam da bunlar için adayım ve bunları yıllar önce öğrenmiş ve hayata geçirmiş biriyim” dedi.

Öncesinde de Bakırköy’den belediye başkan adaylığına talip olduğunu, o dönemlerde dedikleri ve vaat ettikleri her şeyin aynen durduğunu ve söylenecek tek sözün ‘yeni bir yönetim anlayışı’ olduğunun altını çizen Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı, geçmişte yapılan Botanik Park, Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi gibi adını sayamadığı hizmetlerde emeği geçenlere saygı duyup, atıl durumda olan yahut sonlandırılan hizmetleri nasıl canlandırır ve hayata geçiririzin çalışmalarını yapacaklarını, sözde kalan ‘Sanatın ve Kültürün Başkenti Bakırköy’ ifadesinin içini dolduracaklarını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SAMİMİ BİR İRADE LAZIM

Bakırköy’ün en önemli sorunu dediği ‘Kentsel Dönüşüm’ konusunda da bir kaos ortamı olduğunu, kimin ne yaptığını herkesin bildiğini ve çözülmesi içinde samimi bir iradenin olması gerektiğini vurgulayan Disanlı, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirterek, “Önce halkı bilinçlendirecek, inandıracak, gerektiğinde de direneceksiniz. Bakın facia gibi yeni bir kentsel dönüşüm yasası çıktı. Peki bir direniş var mı o da yok. Neden yok, çünkü küçük grupların yaptığı direnişler ses getirmiyor, evinde oturan vatandaşa da ulaşmıyor. Oysa bana göre buna da belediye önderlik edecek. Belediye sadece çöpleri temizleyen, kanalizasyon ve inşaat ruhsatı veren bir yapı olmaktan çıkmalı. Belediye başkanı bana göre ‘Yönetici’ olcak. Çünkü altında yaklaşık 20 birim var ve her birimin uzmanı belediye başkanı olamaz. Birimleri yöneticiler yönetecek, belediye başkanı da kurumsal ilişkiyi kuracak ve birimleri bu şekilde yönetecek. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, muhtarlarıyla ortak aklı oluşturacak. Bu birliktelik sağlandığı zaman da zaten hep birlikte yönetmiş olursunuz” dedi.
43 yıllık Bakırköylü ve deneyimli bir yönetici olarak, genç ilçe başkanları Gizem Başaran Arslan’ın tarif ettiği aday profili olarak da, bu işi yapabilecek kadarda kendini genç, dinamik, deneyimli ve istekli gördüğünü söyleyen Ziya Disanlı, “Sizin ölçülerinize uyan, onurla bizim adayımız diyebileceğiniz bir insan olduğuma da çok fazla inanıyorum” diyerek sürecin Bakırköy için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!