SPOR

TÜRKİYE ÜÇ ADIM ATLAMA REKORTMENİ TUĞBA İSTANBUL’DA ALTIN PEŞİNDE

Üç adım atlamada son iki sezonda büyük bir gelişim göstererek ilklere imza atan genç yıldız Tuğba Danışmaz, İstanbul 2023’e kilitlendi.

Kariyerinde Avrupa U23 şampiyonluğu da bulunan Türkiye üç adım atlama rekortmeni Tuğba Danışmaz, Ataköy’deki 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Sezon öncesi kampına Mersin’de devam eden 23 yaşındaki Tuğba, tüm planlarını Mart ayında Ataköy Atletizm Salonu’nda kendi branşında kürsüye çıkarak tarihi bir başarı elde etme üzerine yaptı.

2021 yılında Türkiye’de kadınlar üç adımda 14 metre barajını geçen ilk kadın atlet olan Danışmaz, akabinde Gavle’deki Avrupa U23 Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak bir başka ilke daha imza atmıştı. Danışmaz, geçen yaz ise Eugene’deki Dünya Atletizm Şampiyonası’na giderek üç adımda bunu başaran ilk Türk atlet unvanını aldı.


2019’da çalışmaya başladığı antrenör Cahit Yüksel ile birlikte önemli bir ivme yakalayarak her yıl derecelerini geliştiren Danışmaz, bu yılki en önemli hedefi olarak İstanbul’daki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nı gösteriyor. Salon yarışmalarında genellikle çok istikrarlı dereceler yaptığının altını çizen Türkiye rekortmeni, “İstanbul’da daha önce defalarca Türkiye rekoru kırdığım salonda, seyircimin önünde yeni bir rekor ve bir altın madalya neden olmasın? Bunu yapabileceğimi biliyorum” diye konuşuyor.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabında ismini esprili bir göndermeyle “Gold Medal” olarak değiştiren Tuğba, hesabını her açtığında hedefini aklına kazımak için akıllıca bir yöntem bulmuşa benziyor.

İstanbul 2023’ün tanıtım elçileri arasında bulunan Tuğba Danışmaz, “ileri dönüşüm” mesajını iletmekten sorumlu. Tuğba, misyonunu özetlerken “Yönümüz geleceğe dönük olduğu için, bir anlamda bunu vurgulamak için ileri ifadesinin altını çiziyoruz. Daha yaşanabilir bir gelecek için, geri dönüşümü hayatımızın merkezine yerleştirmek zorundayız” ifadelerini kullanıyor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!