YAZARLAR

TÜRK FUTBOLU VE GELECEĞİ

Spor bakanlığımız tarafından neredeyse tüm illerde yepyeni akıllı stadyumlar yapıldı sahalar zeminler herşey güzel ama futbol yok. Oynayan ,oynatan, taraftar Yönetici kim varsa oynanan futboldan ve hakemlerden memnun değil. Peki neden ?

 TFF,MHK ,Kulüp başkanları ve yöneticiler güven vermiyor. Her hafta eleştirilen TFF ve MHK Türk futbolunun gelişmesi için tek bir hamle yapamayan ve bunu bugünkü yönetimi kastederek söylemiyorum.

Son 15 yıl tek bir çivi çakılmadığını ve halen bu düzenin böyle devam ettiğini maalesef görüyoruz. Avrupa kupalarında son yıllarda takım bazında tutunamıyoruz, daha ilk turlarda eleniyoruz durum böyle olunca ülke puanımız düştü ve maalesef şampiyon olan takımlarımız artık ön eleme oynayacak .

Peki biz bu durumlara nasıl geldik ? Bizi bu durumlara kimler getirdi. Ülke futbolu düzelir mi ? Esas sorulması gereken soru sanırım bu. Peki nasıl düzelir ?

1. TFF başkanı kesinlikle futbolun içinden gelmeli hatta en az bir kez A milli formayı giymeli.

2. TFF aldığı kararların arkasında durmalı. Takımların Bütçe sorununa hepimiz şahit olduk. Tabiri caizse hülle yoluyla transferler yapıldı. İnsanların gözünün içine baka baka bu işler oldu. Hatta bazı kulüpler Federasyonu UEFA bile şikayet ettiler.

 3. MHK sürekli eski hakemleri ve aynı isimleri başkan yapmadan adil bir seçimle başkanını seçmeli . Babadan Oğul’a geçme işini de bırakmalı . Hatalı maç yöneten hakemlere para cezası vermeli ve uzun süre maç verilmemeli. İyi bir iş yapmış gibi bir sonraki hafta maç vererek hem hakemin kariyerini hep de futbolu çirkinleştirmeyin.

4. Kulüp başkanları da futbolun içinden gelmeli parası olan değil. Futbol oynamış ömrünü bu işe adamış başkanlar daha başarılı olur. Parası olan iş insanları da gönül verdikleri takıma sponsorluklar vererek destek olabilirler. 5. Teknik direktörlere daha uzun süre şans verilmeli teknik direktörler sanki tv için dizi çekmişler.

 5 ila 7 bölüm sonrası reytingler iyiyse başarılı değilse güle güle . Bu sistemle günü kurtarırsınız geleceği asla. Bir takımın takım olması takım oyununu sahaya yansıtması biraz zaman alır ama sonra başarı gelir.

 Her zaman ne diyoruz? İyi teknik direktör tecrübesini oyun zekasını düşüncelerini sahaya yansıtandır. “Bence siz kabahati kendinizde arayın ” Düşünün ki sezon yeni başlıyor ve her sene olduğu gibi şampiyon adayları belli Beşiktaş,Fenerbahçe,Galatasaray peki diğer kulüplerin hedefleri ne ?

 Şampiyon olacak takımı belirlemek mi ? Yoksa ligde kalma mücadelesi vermek mi? Olmaz olamaz böyle bir şey kabullenilemez . Ligde kaç takım varsa tamamı sezon başında şampiyonluk parolasıyla yola çıkmalı , şampiyon olursun olamazsın ama sen bu hedefle yola çıkarsan bir gün gelir olursun ve düşünün ligimizde her takımın bir hedefi olsa ligin kalitesi de yükselir seyir zevki yüksek kaliteli maçlar izleriz .

Şuanda Derbiler dahil ligin oynan maçlarından hiç kimse zevk almıyor . Son 5-6 yıldır Beşiktaş’ta olmasa inanın futbol izlemeyeceğiz. Evet biraz cesaret Trabzon Konya Sivas Gaziantep Göztepe Alanya Antalya Kayseri neden olmasın isteyin. Allah istekleri geri çevirmez.

Ama sen sezona hedefsiz başlarsan asansör kulüp olursun bir yıl Süper Lig bir yıl alt Lig . Yeri gelmişken söyleyeyim alt lig süper ligden daha iyi ,çünkü bahsettiğim gibi şampiyon olmak isteyen takım sayısı fazla olunca ligde kaliteli oluyor.

Türk futbolu için, geleceğimiz için yeni şampiyonlar çıkaracak radikal kararlarla eskisinden daha güçlü günlere dönebiliriz.

Hani diyoruz ya biz bitti demeden bitmez.

Aynen öyle biz bitti demeden bitmez.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!