SPOR

TRABZONSPOR AVCIYLA COŞUYOR

ARDA CİVİL

11 oyuncusu eksik bir şekilde Başakşehir deplasmanına çıkan Trabzonspor yine çok iyi olmayan bir futbolla Başakşehir FK’dan 3 puanı almayı başardı. Oyuna sonradan giren Yusuf Sarı attığı mükemmel golle takımını ipten aldı. Maçta çok fazla pozisyon olmadı. Bu sezon Süper Lig’de üçüncü kez bir karşılaşmanın ilk yarısında isabetli şut  çekilmedi.

Trabzonspor’un 3 kaleciside covide yakalandığı için 4.kaleci olan Kağan Moradaoğlu kaleye geçti. Kağan Moradaoğlu(18 yaş 40 gün) bu sezon hem Süper Lig’de Trabzonspor formasıyla maça çıkan en genç oyuncu, hem de ligde forma giyen en genç kaleci oldu.

Takımın kaptanı olarak sahaya çıkan Kamil Ahmet verilen görevi yerine getirdi, Hugo ve Edgar yine her zamanki performanslarıyla top geçirmedi, Farukcan ligde ilk maçına çıktı ve gayet iyiydi.

Berat ve Flavio fena değildi.

Bakasetas sürekli rakip oyuncularının arasında kayboldu, Yunus Mallı ilk defa maça ilk 11’de başladı ve fena değildi, Djaniny genel performansının altındaydı, Ekuban vasatın da altındaydı. Sonradan oyuna giren Yusuf Sarı kısa süre oynamasına rağmen performansı çok iyiydi. Hem golünü attı hem de rakibine kırmızı kart gördürttü.

Trabzonspor, 15 Şubat 2015’ten bu yana Başakşehir’i Süper Lig’de ilk kez mağlup etti.

Trabzonspor’a rakip  olduğu son sekiz Süper Lig maçını kazanamayan Aykut Kocaman(4B 4M), son galibiyetini Mart 2016’da Konyaspor’u çalıştırırken aldı.

İstanbul takımlarına konuk olduğu son üç Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor(vs Başakşehir, Beşiktaş & Fatih Karagümrük), Aralık 1993-Kasım 1994 arasından bu yana ilk kez üst üste üç İstanbul deplasmanından galibiyetle döndü.

Süper Lig’de 7 maçtır kazanan Abdullah Avcı, kariyerinin tek sezondaki en uzun galibiyet serisini yakaladı. Bu seri, son 17 sezondaki en uzun galibiyet serisi oldu. Haftaya Fenerbahçe ile oynayacak Trabzonspor bu galibiyet serisini 8 maça çıkarmak istiyor…

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!