YAZARLAR

İSTASYON CADDESİ

( SEMTLERİMİZ )

1940’lı yıllarda Bakırköy’ün Çarşısı olarak faaliyette olan  caddemizdir. Bugünkü adı Fahri Korutürk Caddesidir. Bu cadde Bakırköy İstasyonundan Ebuziya caddesine kadar devam ederdi.

Bakırköylülerin ihtiyaçlarını giderdiği Dükkanlar bu Cadde üzerinde bulunmaktaydı.

İstasyon caddesi üzerinde 3 tane Bakkal vardı.Bunlar Papazyan, Hayri ve Abbas Efendiydi.Bu Bakkalların ihtiyaçlarını Abdurrahman Efendi diye bir zat Çift Atlı arabasıyla Eminönü’nden getirirdi.

Bir gün önce mal getirdiği zaman siparişleri alır  ertesi sabah Eminönü’ne gider öğlen saatlerinde siparişleri getirir teslim ederdi.

Kaliteli Şarküteri satan Yani’nin meze Evi’de bu cadde üzerinde bulunmaktaydı.Merkez Eczanesi, Ekmek ve Simit Fırını vardı. Şu andaki Tınaztepe Çarşısının yerinde Köşk mevcuttu. Bunun yanında tek kat üzerine İş Bankası faaliyete geçti. Nalbur Kemal Beyin dükkanı, Kırtasiyeciler Rasim ve Fıratlı’nın dükkanları vardı.

Bugünkü Ziraat Bankasının Yerinde Dayı’nın Kahvesi vardı. Camcı Celal, Manav Nasri bu cadde üzerindeydi.

Bakırköy’de o zaman üç eczane vardı. Cevizlikte Tahta Köprünün yanında Seyfullah Beyin, İstanbu Caddesinde Nuri Beyin birde yukarıda bahsettiğim Merkez Eczanesi dört tanede Berber dükkanı faaliyetteydi.

Camcı Celal’in yanında İşkembeci Dükkanı bulunuyordu daha sonra sahipleri İstanbul caddesinde İşkembe Salonu açtılar.

1950’li yıllarda Bakırköy’ün nüfusu hızla arttı. Mahallelerde burada bahsettiğim dükkanlardan açılmaya başladı.

Mete GÜNER

Mali Müşavir

Bakırköyspor Onur Kurulu Başkanı

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!