GÜNDEM

TAM KAPANMADA ALKOL SATIŞI YASAKLANDI

17 günlük tam kapanma kararı sonrası, bu tarihlerde alkollü içki satışının yasaklanacağı gündeme geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘tam kapanma’ süresince alkol satışı yapan iş yerlerinin kapalı olup olmayacağı sorusuna, “İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil” diye yanıt verdi. Sosyal medyada “alkolüme dokunma” kampanyası başlarken, CHP’li siyasetçilerden tepki iddia edilen karara tepki geldi.

Türkiye’nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı olmayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan 19.00-17 Mayıs 05.00 arası tam kapanmaya geçileceğini duyurmasının ardından, hafta sonları uygulanan alkol satışı yasağının son hali merak konusu olmuştu. 

Kararın “özel yaşama, yeme içme kültürüne karşı açıkça bir darbe” olduğunu dile getiren Aybaş, “Korona bahane, yasaklar şahane” diye yazdı.Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aybaş, “Genelgede ‘alkol satışı yasak’ diye bir ibare, madde dahi yok…

 Maalesef üzülerek söylüyorum; 17 Mayıs’a kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı bahanesi ile alkol satışı yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu’dan tam kapanmada alkol satışı yasağı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 haftalık tam kapanma sırasında en büyük tartışmaya sebep olan alkol satışının yasaklanmasına dair açıklamada bulundu.

 Süleyman Soylu, “Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!