YAZARLAR

SON SKANDAL

Muhtemelen böyle bir sey olmayacak. Biz, “son skandal” adlı diziyi izlerken… Uzak yakın fark etmez, yeni skandalların taşları döşenecek… Ağları örülecek…
*** “Senin skandalın, benim skandalım” yaklaşımı da çöp olsun artık. Bir şey yanlışsa, hiç eğip bükmeden, lâfı dolaştırmadan “yanlış” diyelim. Yoksa gözümüzün önündekilere duyarsız kalmanın dayanılmaz acısıyla yaşayacağız. Bir kere, kendi kendimizle kavgamız sürecek. İnsanların, hakkımızdaki düşünceleri sandığımızdan daha çirkin ve kötü olacak.
*** Otuz yıla yaklaşınca… Yeni skandallarla her daim sarsılınca… “Unutuldu” sanılmasın. Yediden yetmişe adeta ezberlemiştik. Günlerce, aylarca konuşulmuştu. Yıllarca. 1993’te patlak veren skandalın ardından… 1994 İstanbul yerel seçimlerinde… SHP adına katılan Ömer Zülfü Livaneli oyların % 20’sini, ANAP adına katılan İlhan Kesici % 22’sini, RP adına katılan Recep Tayyip Erdoğan ise İSKİ skandalı sayesinde oyların % 25’ini alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.
*** Yani… İSĶİ Skandalı öyle böyle skandal değil. Türk siyasetine yeni bir lider hediye etmişti. Hemen her şey basına yansıdığından tüm ayrıntılar en ücra köşelerde dahi konuşulur olmuştu.
*** Susurluk, kaset… Hepsi bir yana İSKİ bir yana… Nurettin Sözen, belediyenin en büyük kuruluşlarından birinin başına eski arkadaşını getirince… Ergun Göknel’i… Ve İSKİ Genel Müdürü de piyasa değerinin çok üzerinde klor alınca… Başı derde girmişti doğal olarak. Sekreteri yüzünden eşiyle sorunlar yaşıyordu. Daha sonra öğrendik ki Göknel çifti boşanmış. Hem de 1 milyon dolar tazminat ödeyerek… Lüks bir daireyi de vererek…
*** Aldatılan eşi, para ve daire de susturmaz. Ergun Göknel’in yolsuzluk yaptığını, rüşvet aldığını, kendisine verilen paranın da bu yolla elde edildiğini söyleyince kızılca kıyamet kopar. Ergun Göknel, istifa eder. Bu istifa en çok SHP’yi ve dolayısıyla da Nurettin Sözen’i etkiler. 1994 yerel seçimlerinde aday gösterilmez. Recep Tayyip Erdoğan, İSKİ’yi de ince ince işleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olur.
*** Ne oluyor? En parlak ve en kibar sanılan bürokratların sonu, bir açıklamayla gelebiliyor. Daha çok aşk üçgeni ele veriyor insanları. Rotasını şaşıranı yutuyor. Ve İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel de bu üçgende yakayı ele verenlerden… Dört evlilik yaptığı ve boşandığı eşlerine 3 buçuk milyon dolar tazminat ödediği yer alıyor kayıtlarda.
*** Skandallar da level atladı. Dairelerin yerini villalar… Araçların yerini de yatlar aldı. “Memur” maaşıyla hiç olacak iş mi? Sosyal medya sayesinde neredesin, ne yapıyorsun, gün gibi ortada. Aldığın sattığın… Üstüne başına yansıyor “hırsızlık ürünü”… Bir giydiğini bir daha giymiyorsun. Çantalar, ayakkabılar, takılar…
*** Lâmı cimi yok. Dönem hangi dönem olursa olsun. Çalan çırpan çok olunca fakirleşiyorsun. Kimyan bozuluyor ve geleceğe ait umutların azalıyor, yoruluyorsun. “Ne kadar skandal, o kadar huzur.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!