GÜNDEM

SİNDEF MECLSİ EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Sinoplu Dernekler Federasyonu meclis toplantısı gerçekleşti. SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, yeni projeler ortaya koymak için gereken çabayı gösterdiklerini, durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Sinoplu 100′ ün üzerinde derneği bünyesinde barındıran Sinop Dernekleri Federasyonu meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleşti. Esenler Kültür Merkezinde düzenlenen meclis toplantısı başlamadan önce Federasyonun Kurucularından ve Onursal Başkan Ramazan Ulu için Kur’ an-ı Kerim okutuldu.

Divanın oluşturulmasının ardından Kadir Akdoğan başkanlığında İstanbul’ da SİNDEF’ e bağlı 7 bölgede faaliyet gösteren bölge başkanları, dernek başkanları ve delegelerin bir araya gelmesiyle meclis toplantısı yapıldı.

Geçtiğimiz ay vefat eden SİNDEF’ in kurucularından Ramazan Ulu’ya rahmet dileyen Başkan Dalkıran, dernek olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı. Dalkıran, “bu yaz ayağımı denize sokmadan yazı geçirdim çünkü yaptığınız tüm etkinliklerde yanınızda olmak istedim. Ben her daim yanınızdayım. Derneklerimiz bu federasyonu 2004 yılında kurdu.

Biz heyecan içerisinde sizlerin de verdiği destekle ne yaptıysak beraber yaptık. Beraber çok büyük güzel işlere imza attık. Ayancık’ taki anaokulumuz bunlardan biri. Şimdi de yurttan bahsediyoruz. Yurdumuz 500 öğrencili ve kültür merkeziyle beraber 50 milyonluk bir proje.”

BİZLER BÖYLE BİR COĞRAFYADA YAŞADIĞIMIZ İÇİN ŞANSLIYIZ

“Filistin de çocuklar, kadınlar, insanlar ölüyor. Orada yaşananlar bir insanlık ayıbıdır. Yaşanan bir soykırımdır. Bizler Allah’ a hamdolsun ki birlik beraberlik içinde böyle bir memlekette yaşıyoruz. Rabbim aynı bayrağın altında bize huzur ve mutluluk nasip etsin.”

SİNDEF ANAOKULUNUN TAKİPÇİSİYİZ

“Bizler Ayancık ilçemize SİNDEF Anaokulunu sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına yaptık.

Bizim protokolümüzde kurs olabilir, sanat olabilir, okulun bu gibi eğitim faaliyetleri üzerine kullanılması yönünde bir madde vardı. Umut ediyorum ki bir an önce oraya yapmış olduğumuz bu emek hayata geçirilir, biz bu işin takipçisiyiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın.”

MEMLEKET GÜNLERİNİ BİRLİK İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ

“14 -17 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Sinop Memleket Günlerinde Yenikapı’ da olacağız. Hem Sinobumuzu tanıtacağız, hem yöresel lezzetlerimizi Türkiye’ nin dört bir yanına tanıtacağız. Hep beraber bu etkinliği birlik beraberlik içinde yapacağız. Çok yakın bir zamanda yurdumuzun ve kültür merkezimizin temelini atacağız. Tüm vatandaşlara kazandırmak, birlik ve beraberliği sağlayarak tüm Sinopluları omuz omuza evlatlarımıza sahip çıkmak için yaptığımız programlara davet edeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!