SPOR

SERT KAPIŞMA

Trabzonspor- Hatayspor maçı çok fazla faullerle başladı. Trabzonspor, Djaniny’nin 22. dakikada attığı şık golle 1-0 öne geçti. Hatayspor 90+6 da penaltıdan golü atıp maçtan 1 puanı almayı başardı.

Uğurcan Çakır her zamanki gibi mükemmeldi. 90+6 da penaltıyı kurtardı ama penaltı tekrarlandı.

Serkan Asan belki de şu ana kadarki en iyi maçını oynamış olabilir. Hüseyin Türkmen beceriksizinden katbekat iyiydi. Edgar çok iyiydi, sadece penaltı olmadan önce bir hatası var. Hugo’nun yokluğunda Hosseini görev aldı ve iyi oynadı. Marlon etkisizdi.

Baker fena değildi, defansif oynadı. Abdulkadir Parmak çok vasattı. Neredeyse hiçbir şey yapamadı.

Nwakaeme ilk yarı iyiydi ancak ikinci yarı performansı düştü ve oyundan çıktı. Bakasetas çok mücadele etti, oyuna çok katkısı yok Bakasetas’ın ama gerektiği yerlerde ortaya çıkıyor. Yusuf Sarı da vasattı. Bir pozisyonda topu çok iyi sürüp, çalımını atıp, topa çok kötü vurdu. Yusuf’un etkili olması için oyuna sonradan girmesi lazım.

Djaniny çok güzel bir gol attı. Genel performansının üstündeydi ancak hâlâ daha yetersiz.

Abdülkadir Ömür ve Kâmil Ahmet Çörekçi sakatlıktan döndüler ve maçta 10 dakika süre aldılar.

Berat Özdemir oyuna girdikten sonra iyi oynadı.

Flavio oyuna girdikten sonra çok fazla koşup pres yaptı ancak penaltıda büyük bir hatası vardı.

Hakem ZorbayKüçük’ün performansı çok kötüydü. Maç içinde çok fazla faul oldu ama hakem oyunu düzgün yönetemedi. Boupendza, Serkan’ın bacağına bilerek bastı ancak hakem kırmızı kart ver(e)medi.  Trabzonspor tam gol atacakken hakem oyunu olmayan faul için durdurdu.

Abdullah Avcı’nın oyuna hamlelerin bazılarını beğenmedim ancak genel olarak fena değildi.

Hatayspor penaltı kazandı. Diouf penaltıyı kullandı ancak dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Uğurcan Çakır topu tuttu. Ama Kâmil Ahmet penaltı kullanılmadan önce ceza sahasına girdiği için penaltı tekrarlandı. Sonrasında Boupendza topu ağlara gönderdi.

Trabzonspor’da yerli oyuncuların çoğu şımarık. Örneğin Yusuf Sarı oyundan çıkarken yavaş davrandığı için sarı kart gördü ve Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Hatayspor bu sezon en fazla faul yaptığı Süper Lig maçını Trabzonspor karşısında oynarken (22), bordo-mavili ekip de bu sezon en yüksek faul sayısını tekrarladı (17; dört maçla eşit).

Trabzonspor, Şubat 2018’den (5 maç) bu yana ilk kez üst üste dört Süper Lig maçından beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig’e bu sezon yükselen takımlara rakip olduğu dört maçı da kaybetmeyen Trabzonspor (3G 1B), bu karşılaşmaların üçünde gol yemedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!