GÜNDEM

BAHÇELİEVELER ESNAFI SAKİN BİR RAMAZAN BEKLİYOR

Bahçelievler Semt Pazarı; Esnafları Bu Ramazan Biraz Durgun

Bahçelievler kuleli civarında haftalık kurulan semt pazarında bulunan esnaflar ile kısa bir söyleşi yaptık: Özellikle, Cuma günü kurulan Pazar esnafı halkın Ramazan alışverişlerinde durgun olduğunu dile getirdiler.

İşlerinin durgunluğunu bize anlattılar, her ne kadar bazı marketlerin gizli zamlarının bir etkisi olmasa da pandemik sürecin biraz daha işlerini zorlaştırdığını söylediler fiyatlarının her zamanki gibi normallerde olduğun anlatan esnaflar arada bazı fırsatçıların da olduğunu, yalnız bunu kurumsal denetimlerle azaltılabileceğini bununda halka olumlu etkilerinin olacağını anlattılar.

 2021 Yılının bu Ramazanı biraz sakin geçeceğini diğer Ramazanlardan ziyade bu sene daha farklı olacağını anlatarak bu Ramazanın biraz durgun olacağını sözlerine ekleyip konun ehemmiyetini ortaya koydular.

Eski Ramazanda pazarların cıvıl cıvıl olduğunu anlatan esnaflar tabi ki virüs konusu çok ciddi ve bizde bu kurallara dikkat ediyoruz ama halkında denetlenmesi gerektiğinin altını çizen esnaflar ayrıca pazarcı esnaflarına pazarlar konusunda destek olunması gerektiğini söylediler.

Satış yaparken maske mesafe konularını bizde ciddiye alıyoruz ve uyguluyoruz hatta yeri geliyor biz uyarıyoruz ama halktan bu konunun ciddiyetini almayanlar var bu konuda iyileştirmeleri haklı olarak istediklerini sözlerine eklediler, halkın ihtiyaçları için sabah akşam demeden çalışıyoruz.

 BAHÇELİEVLER Belediyesinden Pazar esnafı ve alışveriş için gelen halka kolaylık sunulacak hizmetleri geri istiyorlar. Hijyen noktaları ve maske dağıtımı, tartı kilo benzeri daha önce yapılmış bazı uygulamaların kesinlikle gün boyu devamlı olmasını istiyorlar. Pazar esnafının benzer isteklerini ve dertlerini anlayıp bu konularda ki notlarımıza ekleyerek oradan uzaklaştık.

Semt Esnafı da Durgunluktan Nasibini Aldı;

Civar esnaflar ile söyleşi yaptığımız; Hatay Pide Hatay TAŞ fırının sahibi Kadir Usta küçük esnaf olarak ciddi bir destek almadıklarını ve bunun genelde küçük esnafa büyük yaralar açtığını sözlerine ekledi bu şekilde ayakta kalmanın gerçekten çok zor olduğunu ve ‘’kapalı olduğumuz zamanlarda da yer sahibi kira verme gibi bir isteği olmadı veya demedi tamamını istedi ve bizde kiramızı vermek zorunda kaldığımız içinde ne birikim kaldı nede elde avuçta bu yüzden sorunlar büyüdü ve eskiden ondan fazla kişi benimle çalışırken şimdi üç kişi ile işyerimizi götürmeye çalışıyoruz’’ diyerek bu konudaki ciddi endişelerini dile getirdiler.

Yine civar mahallede ve esnaftan görüşlerini aldığımız ÖZ SPOT Market Sahibi işletmeci; ‘’evet işlerin belli bir miktar yavaşladığını gözlemliyoruz ama normalde olan bir kanı olduğunu düşünüyorum diyerek sözlerine ekledi.

Pandemi salgınından sonraki düşüşten dolayı ciddi ekonomik sorunlar yaşıyoruz ama piyasaların canlanmasını bizde dört gözle bekliyoruz’’ diyerek sözlerine ekledi, günümüz zor şartlarında hizmet veren sektörlerin başında yanı başımızdaki bakkal, kasap, pazarcı bilimum esnaf olmaktadır.

 Bu yüzden küçük esnaf ve sanatkârlardan alışverişimizi yapmak onlara yardımcı olmak en asli görevimiz olmalıdır büyük zincir market ve kurumların destek ve kaynak konusunda sıkıntıyı küçük esnaf gibi yaşamayacakları malumunuzdur.

Bu yüzden küçük esnaflarımıza destek vermek onlara yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Civar esnaf ve Pazar işletmecilerin haklı serzenişlerini not alarak oradan uzaklaştık.

Haberimize konu olan sorunların yerine ulaşmasını istiyor, olumlu gelişmelerin ve uygulamaların hayata geçirilmesini umut ediyoruz.

Haber Fotoğraf

İbrahim ÖZKAN

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!