YAZARLAR

SEÇMEN PARTİLERE BENİ CİDDİYE ALMALISINIZ DEDİ

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti büyük şaşkınlık yaşadı ve kurulduğundan beri ilk defa bir seçimde 2. Parti konumuna düştü ve İstanbul ,Ankara ve İzmir dahilinde 35 şehirde seçimleri kaybetti.
Bu demek oluyor ki Emeklilerin uyarıları ve geçim sıkıntısı dikkate alınmadığı için seçmen iktidara bir ihtar çekti. Dedi ki sen beni yoksulluk sınırlarının altında 10.000 tl ye yaşamaya mahkum ettin ev kiralarının 15.000 tl den başladığı bir ortamda bizler nasıl geçineceğiz dediler.
Ortalama 13.5 milyon emekli var bunların yarısı Ak Parti seçmeniydi her şartta partilerini desteklerdiler ama durum kendilerinin de geçim sıkıntısı yaşamalarına gelince seslerini yükselttiler ama sonuç alamayınca cevabını sandıkta verdiler.
Birde küskün seçmen var sandığa gitmeyen bunlar da az değil ve sonuçta 47 yıldır seçim kazanamayan CHP yarım asır sonra oylarını % 25 ten % 38 çıkararak sandıktan 1 . ci parti olarak çıktı.
Büyük bir zafer kazandılar hem de tek başlarına 10 ay önce 6’lı ittifakla hezimete uğrayan CHP Özgür Özel Başkanlığında tek başına seçime girdi ve 1.ci parti olarak çıktı.
Anadolu’da Ak Partinin kalesi denen illeri bile aldılar.
Seçimin ikinci kaybedeni İyi Parti oldu. İyİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in genel seçimler sonrasında ve yerel seçimlerde takındığı üslup ve kendisinin Cumhurbaşkanı Adayı olarak dayattığı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında sarf ettiği kelimeler sandığa yansıdı ve sadece 1 şehir ve ilçe belediyeleri alabildi.
Hür ve müstakil girdiği seçimde hüsran yaşadı ve Partisinde tepkilere maruz kaldı.
27 Nisan’da olağanüstü kongre kararı aldı ve aday olmayacağını açıkladı.
Seçimin bir de sürpriz Partisi vardı Yeniden Refah Partisi Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan yerel seçimlere kendi Parti logosuyla katılacaklarını açıklayınca iktidar tarafında büyük eleştiri aldı ve seçimi kaybettirmek için uğraşları sonuç vermeyecek ve seçim sonrası silini gidecek dendi ama öyle olmadı .
Yeniden Refah Partisi 2 Büyükşehir ve Ak Partiden bir çok ilçe ve beldeyi kazandılar.
Seçim sonrası tabloda 3. Parti olarak büyük başarı sağladılar.
Bakırköy’de ilkler yaşandı Bülent Kerimoğlu 10 yılda pek başarılı bir yönetim sergileyemedi ve yerine Beyin cerrahı Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu aday gösterildi. Bakırköy’de ilk defa bir kadın adayla seçime giren CHP % 70 oyla seçimi kazandı. Belediye meclisi birkaç kişi haricinde tamamen değişti ve yaş ortalaması da düştü 21 ile 28 yaş arası 6 meclis üyesi belediye meclisinde görev yapacak.
Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu Bakırköy’de yaşayan biri olarak sizlerle birlikte Bakırköy’ü yöneteceğiz dedi.
HABERCİ GAZETESİ olarak kendilerini takip edeceğiz yanlışlarında uyaracağız, yaptıkları başarılı işlerde de kendilerini alkışlayacağız.

RAMAZAN KOŞAK

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!