YAZARLAR

PROF.DR ORHAN KURAL HOCAMIZ’I KAYBETTİK…

Vefat haberini, sabah haberlerinde radyodan öğrendim. Oysa dün gece sağlığına kavuşması için paylaşımda bulunmuş, şifa ve dua dilemiştim. Bakırköy İTÜ/Maslak yol güzergâhında, direksiyon başında Orhan Kural Hoca’yı düşündüm. İlk tanışmamızı ve sonrasındaki arkadaşlığımızı, dostluğumuzu…

Kendisi Üniversitemiz Maden Fakültesi Öğretim Üyesiydi, ben ise Üniversitenin İç Denetçisi, ancak, bizim ortak noktamız, ikimizin de toplum gönüllüsü olmamızdı.

Akademik çalışmaları dışında, tasarruf bilincini yerleştirmeye yönelik üstün çabaları ve sigaranın zararlarına karşı yürüttüğü mücadeleler ile kendini topluma adamıştı. Türkiye Gezginler Kulübü Derneği Başkanlık görevi ve 240 ülkeyi aşan gezisi ile günümüzün Modern Evliya Çelebi’si unvanını çoktan hak etmişti.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ve Aydın Üniversitesi’nde “Temel Tüketici Hakları” konusunda sunum yapmak üzere derslerine davet ettiğinde, hep heyecanla, koşarak gittim. Her sunum sonrası, yurtdışından getirdiği orijinal küçük armağanlar ile kitaplar hediye eder, kibarlığı ve kendine has üslubu ile farklı kişiliğini ortaya koyardı.

Üniversite emeklilik sürecinde, sigara kullanımına karşı yürüttüğü mücadelelerde ve Madencilik Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin yapılması çalışmalarında karşılaştığı zorluklarda, zaman zaman telefon açar, sıkıntılarını, kırgınlıklarını paylaşırdı.

Kendisini anlatmaya satırların yetmeyeceği Orhan Kural Hocamız’ı maalesef koronavirüs nedeniyle kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisini tanımaktan, kendisi ile bu hayatta bir şeyler paylaşmış olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesinin, sevenlerinin ve Üniversite camiasının acılarını yürekten paylaşıyorum.

Levent Küçük

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği/TÜDER

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!