GÜNDEM

KESK EMEKTEN YANA ÜCRET İSTEDİ

KESK “Emekten yana bütçe, insanca yaşayacak ücret” istedi

İstanbul KESK Şubeler Platformu, “Bir avuç tuzu kuruya peşkeş çekilen bu bütçedeki her bir kuruşun hesabını mutlaka soracağız” dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, “Halktan emekten yana bütçe, insanca yaşayacak asgari ücret” talebiyle eylem yaptı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasını Eğitim Sen 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu okudu. İşçilerin salgın sürecinde ya koronavirüsten ya da açlıktan ölmeye mahkum edildiğini ifade eden Kırşanlıoğlu, “83 milyonun geleceğini yakından ilgilendiren 2021 bütçesi bütün uyarılara ve tepkilere rağmen iktidar ortaklarının oylarıyla parlamentodan geçti” dedi. Bu bütçenin işçilerin, emekçilerin bütçesi olmadığını söyleyen Kırşanlıoğlu, “Bu bütçede işçilerin değil, işverenlerin geleceğini garanti altına alınmaktadır. Bir avuç tuzu kuruya peşkeş çekilen bütçenin hesabını soracağız” dedi.

“İNSANCA YAŞANACAK ASGARİ ÜCRET”

2021 yılı asgari ücretinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirten Kırşanlıoğlu, “Yoksulluk sınırının 8 bin liraya, açlık sınırının 3 bin liraya dayandığı günümüz koşullarında adil insanca yaşamaya yetecek asgari ücret iktidarın lütfu değil temel bir insan hakkıdır” dedi. Kırşanlıoğlu, “İnsanca yaşayacak asgari ücret için; asgari ücret hesabında işçinin ailesi temel alınmalıdır. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalı, yıllardır milli gelirden pay verilmeyen asgari ücretlilerin yaşadığı kayıplar karşılanmaldır. Ulusal ölçekli bir toplu pazarlıkla belirlenmeli ve uyuşmazlık durumunda grev hakkını da içermelidir” diye konuştu. Mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Kırşanlıoğlu, “KESK olarak, milyonlarca çalışanın ve yurttaşın hayatını etkileyen asgari ücretin sefaletin değil, insanca yaşamın ücreti olması mücadelesinde işçi sınıfının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!