GÜNDEM

Prof. Dr. NACİ GÖRÜR’DEN DEPREM UYARISI

İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul büyük deprem bekliyor dedik. 99’dan sonra Marmara’nın altındaki kabuğa enerji yükledi. Bu kabuk bu enerjiyi kaldıramaz. 21 senedir 44 santimlik bir ciddi sorun var” dedi.

enen İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok kritik önerilerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul büyük deprem bekliyor’ dedik. 99’dan sonra Marmara’nın altındaki kabuğa enerji yükledi. Bu kabuk bu enerjiyi kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 7’nin üzerinde depremin olma olasılığı yüzde 64 olduğunu açıklayan Naci Görür, “2000’de bir yayın var bütün tarihi bir depremler incelenmiş. Ve saygın bir yayın kuruluşu.
Bu çalışmalar sonucu 99’dan sonra İstanbul’da 7’nin üzerinde depremin olma olasılığı yüzde 64’dür” şeklinde konuştu.

“500 BİN İNSANIN HAYATI TEHLİKEDE”

İstanbul’da 500 bin insanın hayatının tehlikede olduğunu ve 99 depreminden daha fazla görüleceğine kaydeden Görür, “Şu an yapılan çalışmalar can kaybını azaltmaz. Ne kadar bina, o kadar can kaybı. İstanbul’da 500 bin insanın hayatı tehlikede” ifadelerini kullandı.

İŞTE DEPREMDE İSTANBUL’DA RİSKLİ OLAN BÖLGELER

Görür sözlerine şöyle devam etti:

“En tehlikeli olan Avrupa Yakası Haliç’ten başlayıp Silivri’ye giden ve 10 km içindeki kuşak. Jeolojik özellikler ve buradaki kayalar sert değil, yumuşak, kaygan, şiddetli bir sarsıntıda heyelan yapma özelliğine sahip. Bunlar depremin riskini artırıyorlar. Halk terimiyle buralar “çürük”. Anadolu yakası Avrupa’ya göre daha az riskli” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Avcılar’da meydana gelen 3,2’lik depremle ilgili yorumda bulundu. Görür depremi, “Hiç hoş değil, rahatsız edici” sözleriyle yorumladı.

 İstanbul’un Avcılar ilçesinde meydana gelen 3,2’lik deprem, yeniden Büyük İstanbul Depremi’ni hatırlattı. Deprem uzmanı Naci Görür, depremi yorumladı.

Görür, kilitli olan Kumburgaz fayına dikkat çekerek “Bu fay üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici” diye konuştu.

Saat 16.55’te yerin 4,8 kilometre derinliğinde meydana gelen depremi yorumlayan Görür, “Bugün meydana gelen 3,2’lik deprem şekilde görüldüğü gibi deprem beklediğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde.

Gerçi Marmara’da bu büyüklükteki depremler çökel içerisinde gaz çıkışları sonucu da gelişiyor ama onlar daha çok Tekirdağ Fayında görülüyor” ifadelerini kullandı.

Görür, kilitli olan Kumburgaz Fayı üzerinde olan depremleri “Hiç hoş değil, rahatsız edici” olarak yorumladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!