YAZARLAR

MUTLULUĞUN RESMİ

Nazım Hikmet’in “Saman sarısı” şiirinde
“sen mutluluğun resmini yapabilirmisin
Abidin ?” dese bile Abidin Dino mutluluğun resmini yapmadı. Çünkü o da biliyordu ki, tek bir kare ile somutlaştırılamazdı mutluluk denen kavram.
Ama bizim dostlarımız, bizim arkadaşlarımız, bizim kardeşlerimiz bunu yaptı. Çünkü onlar Bakırköy’de doğmuş, doğmasa da burada okumuş, burada büyümüşlerdi.
Benim de 70 li yıllarda turnuvalarda oynadığım Yücespor sahasının yarısı traşlanıp Lunapark tarafına bina yapıldı. Geriye orta saha , yani santra çizgisi ve adliye binası tarafı kalınca yan taraflara koyulan kaleler ile halı saha boyutlarında küçük de olsa sahamız oldu.
Mutlululuğun resmi; sahanın kalan tarafının bir avuç Bakırköylünün burayı otopark yaptırmayız direnişiyle başladı.
Mutluluğun resmini tamamlayan tablo Yücespor başkanı ve yönetim kurulunun turnuva yapalım kararından sonra şekillenmeye başlıyor olmasıydı.


Çocukluk arkadaşım, 1976 yılında büyük toprak sahada mutluluk dolu yıllarda rakip olarak top koşturduğumuz
Aygün Çıkıt, Haluk’cum pazartesi Yüce sahasında Veteranlar turnuvası başlayacak der demez hemen
Ünal Tuğral’ı aradım. O da evet Haluk başlıyor ben sana fikstürü yollarım dediğinde çok mutlu oldum.
28 Haziran 2021 Pazartesi günü Yücespor- Sirkeci arasındaki maçla başlayan Veteranlar turnuvası pandemi dönemi ve hayat şartları nedeniyle yıllarca birbirinden uzaklaşan, bir çoğunun o sahanın tozunu attıran abilerimiz, arkadaşlarımızın bir araya gelerek hasret gidermesini görmenizi isterdim.
O gün gazeteci kardeşim Ramazan Koşak’a mutluluğun fotoğrafını çek de insanlar gerçek Bakırköylüleri görsün dediğimde ne kadar doğru düşündüğümü daha sonraki günlerde benim de çektiğim fotoğrafları KÖYLÜM BAKIRKÖYLÜM ve BAKIRKÖYLÜLER DERNEĞİ sayfalarımıza koyduğumda aldığım olumlu tepkilerden anladım.
10 Temmuz 2021 Cumartesi Yücespor – Bakırköyspor
Veteranları maçı vardı. Sahanın etrafı tıpkı 70 ve 80’li yıllar gibi tıklım tıklımdı. Yıllarca uzak kaldığım Mehmet Gürses, Aygün Çıkıt, Lise arkadaşım Kenan Balcı, 90’lı yıllarda Galatasaray’da oynayan Şevket Candar ve Papen Mustafa ile birlikte seyrettik.
Yücespor formasını ıslatıp daha sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe’de yıldızlaşan Ali Gültiken ve Nezihi Tosuncuk’u Yücespor forması ile sahada görünce tekrar 70li yıllara döndük.
Bakırköyspor forması giyen Hakan Saral ile seyirci arasında geçen komik ve eğlenceli dialoglar görülmeye değerdi.
Bizlere 70’ler ve 80’ler ruhunu yaşatan başta Ender Doğru başkana ve Yücespor yönetimine, sahamızın saha olarak kalmasını sağlayan gerçek Bakırköylü dostlarımıza, her akşam orayı dolduran Abilerimize ve de arkadaşlarımıza, sonsuz teşekkürler.

Kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!