SİYASET

MİMAR ŞEBNEM YÜKEB TEMİZ SİYASETLE BEN DE VARIM                            

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mimar Şebnem Yükeb, “Güçlü kadınlarla güçlü yarınlar” mottosuyla, “Temiz siyasetimle ben de burada varım” dedi ve aday adayı olduğunu açıkladı.

Belediye meclisinde kendi sözü olan, bunun için mücadele eden ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere, kendi iradesi ile hareket eden bir dönem geçirdiğini söyleyerek Bakırköy Belediye Başkan Adaylığına talep açan Meclis Üyesi Mimar Şebnem Yükeb, “Güçlü kadınlarla güçlü yarınlar” mottosuyla, “Temiz siyasetimle ben de burada varım” dedi.

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olan Mimar Şebnem Yükeb, belediye başkan aday adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’a başvuru dosyasını teslim eden Yükeb, başkanlık binasında düzenlediği bir toplantı ile partililerine kendisini anlattı. Genç ve kadın ilçe başkanı olmasından yana büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğunu söyleyen Yükeb, kendisinin de kadınların sesi olmak adına aday adayı olduğunun altını çizdi.

2019 seçimlerinde belediye meclis üyesi olarak seçilen Şebnem Yükeb, 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı “Kentsel Dönüşüm Yasası” kapsamında oturduğu binanın dönüşüme girdiğini, kışın ortasında 80 yaşındaki annesiyle birlikte kendisini sokağa atmak için zabıtaların kapıda beklediğini ve dönüşüm sürecinin tüm sorunlarını kılcal damarlarına kadar hissettiğini belirterek, “Sırf bu yüzden, kentsel dönüşüm konusuna nasıl çözüm yolu bulurum diye meclis üyesi oldum” dedi.

KADINLARIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN ADAY OLDUM

Şebnem Yükeb, belediye başkan adaylığına talep açtığı için çok şaşıranlar olduğunu, hatta başvuru ücretini yatırmak için bankaya gittiğinde güvenlik görevlisi ile çalışanlarının bile birbirine bakışlarındaki ifadeyi gördüğünü, ancak bir kesiminde teşvik ederek desteklediğini söyledi.
Toplumun kadın aday adaylarına şaşırdığını belirterek, “Neden bu platform sürekli erkek egemen bir yapıda yürüsün” diyerek devam eden Yükeb, “Biz kadınlar Bakırköy’de nüfus olarak erkeklerden daha fazlayız. Niçin biz kadınlar belediye başkanı olmayalım. İşte tüm bunları alt alta koyunca kadınlarımızın sesini duyurmak için de aday oldum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

HEM MİMAR HEM KONSERVATUARLI

1935 yılında Yeşilköy’e yerleşen bir ailenin çocuğu olarak 1967 yılında İsviçre’de doğduğunu söyleyen Yükeb, konuşmasına şöyle devam etti.
“İTÜ İnşaat Mühendisi mezunu bir anne ve babanın kızıyım. Öyle ki annem ülkemizin ilk kadın İnşaat mühendislerindendir. İlk, orta ve lise eğitimimi Saint-Michel Fransız Lisesi’nde tamamladım. Lisans eğitimi mi İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olarak tamamladım. Öğrencilik yıllarım da dahil müziğin hayatımdaki yeri hep ayrıydı. Türk müziği ile tanışmam 2000 yılında Bakırköy Musiki Konservatuvarı Vakfında başladı. Burada eğitim aldıktan sonra bunu akademik platforma taşıyarak Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı’nda tezli yüksek lisans eğitimi aldım.

İŞ HAYATINA MİMAR BİLİRKİŞİ OLARAK DEVAM EDİYOR

Mimar olarak Boğaziçi Yalıları, eski eserlerin restorasyonu gibi pek çok yerde Mimar ve İç Mimar olarak görev yaptım. Kendi şirketimde de devam ettim. Uzun yıllardan beri de Türkiye Cumhuriyeti İcra, Sulh Hukuk, Ceza, Tüketici ve İdari mahkemelerinde Mimar Bilirkişi olarak görev yapmaktayım. Şu an yaptığım görevin günümüzde çok büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Adalet sisteminde fetö darbesinden sonra bir hayli değişimi oldu. Yargı sistemi bilir kişilerin verdiği bilirkişi raporlarına dayanarak kararlarını alıyor. Bu yüzden de, özellikle günümüzde yaptığım işin sorumluluğunun çok büyük olduğunu biliyor, layıkıyla da yaptığıma inanıyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÇÖZÜM OLABİLMEK İÇİN MECLİS ÜYESİ OLDUM

Hayatımda her şer bir hayır getirdi. 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı “Kentsel Dönüşüm Yasası” kapsamında oturduğum bina dönüşüme girdi. Şubat ayının sonunda annesi ile zabıtaların sokağa atmak için kapısında beklediği süreci yaşamış, dönüşümün tüm sorunlarını kılcal damarlarına kadar hissetmiş biri olarak karşınızdayım. Ve ben dönüşüm konusuna bir yol bulabilmek için inanın meclis üyesi oldum, 2019 yılında da belediye meclis üyesi olarak göreve başladım. Kentsel Dönüşüm’ün kağnı hızıyla ilerlediğini, bir avuç meclis üyesi arkadaşıyla ‘Kentsel Dönüşüm Platformu’ olarak konuya el atmaya karar verdiklerini, seslerini yükseltmek için de o gün bu gündür çalıştıklarını belirten Yükeb, “Kentsel Dönüşüm sadece CHP’lilerin değil tüm Bakırköy’ün sorunu. Bu yüzden de siyasi kimliğimi geride tutarak, platformun etkinliğini de zedelememek adına hep geri durdum ama hep yanlarındayım” diyerek devam etti.

TEK ÇÖZÜM İBB ÇOĞUNLUĞUNU ALMAMIZ

Platform olarak yağmur çamur demeden çalıştıklarını ve iyi de bir yol kat ettiklerine inandığını söyleyen Şebnem Yükeb, “Ekrem başkanımızın gerçekten bu konuda çabaları ve emekleri vardır. Göreve geldiği ilk günden beri, çatı katlarının bağımsız kata çevrilmesi için çalıştaylar düzenlendi ama meclisten koca bir ‘Hayır’ çıktı. Öneriler götürüyoruz, fikirler üretiyoruz ama sonuç hep aynı ‘Hayır’ Çünkü bizler cezalandırılıyoruz ve bunun tek çözümü İBB’de meclis çoğunluğunu almamızdır” dedi.

YAŞAM HAKKIMIZI DİLENİR DURUMA GELDİK

“Bizler artık yaşam hakkımızı dilenir duruma geldik.” diyerek konuşmasını sürdüren Yükeb, “Bunu İmar Komisyonu’nda da söyledim. ‘Biz sizden resmen yaşam hakkımızı dileniyoruz. Bize neden bu eziyeti çektiriyorsunuz’ dedim. Bakırköy’de bir deprem olduğunda hepimiz enkaz altında kalacağız. Üzerimizden dozerleri geçirip kireci dökecekler. Buna artık bir hal çare bulalım. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Harika projeler üretilebilir, ada bazlı çalışmalar yapılabilir, bulvarlar açılabilir ama bunların Bakırköy’de hayata geçirilebilirliliği asla yoktur. Bunlar yeni oluşturulacak uydu şehirlerde hayata geçebilir ama Bakırköy artık yerleşmiş bir ilçe. Buradaki tek ama tek çözüm +1 kattır. Sloganımız da +1 kat, depremde hayat!

+1 KAT VERİLMEDEN SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

+1 kat verilmeden Bakırköy’ün sorunlarının çözülmesi mümkün değil. Emekli insanların bina maliyetlerini karşılayacak güçleri yok. Mutlaka artı bir kat imar artışı verilerek çözülebilir. Bunu da ancak kendi bileğimizin gücüyle alabiliriz. Bunun yolu da İBB Meclisinde çoğunluğu almaktır. Lütfen artık birbirimize didişmeyi, tartışmayı bırakalım ve yolumuzda ilerleyelim. Bu amaçla çalışıp, enerjimizi de buna sarf ederim. Partimden de örgütümden de tek temennim budur.

ÖNCELİĞİM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakırköy’ün kentsel dönüşüm problemi çözülmeden, başka bir şey konuşmanın, vaatlerde bulunmanın çok da anlamlı olmadığına inandığını söyleyen Mimar Şebnem Yükeb, “Festivaller yapabiliriz, gençlerimize merkezler açabiliriz, yaşlılarımız için projeler üretebiliriz ama en önemlisi tüm canlıların yaşam hakkıdır. Biz insanların hayatını kurtaracak bir çözüm bulamazsak geri kalan hepsi boş. Benim önceliğim kentsel dönüşümdür” dedi.
Son olarak da meclis üyesi olarak görev aldığı 2019/2023 döneminde kimsenin güllük gülistanlık toplantılar yaptıklarını düşünmemesini isteyen Yükeb, “Gerçekten çok ciddi tartışmalar yaşandı ve Bakırköy’ün hayrına kararların çıkması için ciddi mücadeleler ettim. Mücadelemde de başarılı olduğumu görüyorum. Temiz siyasetimle ben burada varım. Bir kadın olarak da güçlü kadınlarla güçlü yarınlara diyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!