GÜNDEM

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜERİNE SAYGIZIZLIK VE İYİ NİYETİ KÖTÜYE KULLANMAK

Kartaltepe muhtarı aynı zamanda Mahalle Afet Gönüllüleri surumlusu Didem Koryürek Armutlu kendilerine yapılan saygısızlığı anlattı.

Dün akşam Kartaltepe Mahalle Afet Gönüllülerimiz (MAG) ile aylık toplantımızı  Kartaltepe Spor Kulübü Tesisleri’nde gerçekleştirdik dostlar. Katılan herkese gönül dolusu teşekkürler Yalnız gerçekten üzüldüğüm bir noktayı paylaşmak istiyorum. Akşam hava soğuk diye boş olan kapalı yerinde biraraya gelmek istediğimiz Millet Parkı Çay Bahçesi işletmesi bizden, yediğimiz içtiğimiz haricinde, kişi başı  ücret talep etti, çok şaşırdım. Miktarın inanın önemi yok ama yapılan çok gönül kırıcı. Çünkü MAG Türkiye’nin her yerine yayılmış, tamamen gönüllülük esasına dayanan mahalle bazlı bir kamu hizmeti biliyorsunuz. Hocalarımız 36 saat ücretsiz eğitim veriyor.  Kıyafetlerimizi, kullanacağımız malzemeleri, her şeyi kendimiz alıyoruz, herkes işinden, ailesinden, evinden zaman ayırıp geliyor. Tek amacımız  afetlerde mahallelimizin hayatta kalma oranını yükseltmek, bilinçlendirmek. Bu çabamızı, afetlerdeki emeğimizi gören pek çok belediye ve kamu kurumu teşekkür plaketleri verip ilçelerine davet ederken, kendi belediyemiz bırakın bir teşekkür etmeyi, eğitimler için salon vermez, afete giderken araç vermez, bir araya gelip konuşmak isteriz mahallemizin çay bahçesi ekstra ücret ister. Gerçekten çok üzücü. Ha ne oldu? Kalkıp soğuğa rağmen Kartaltepe Spor Kulübü’ne geçtik, teşekkür ederiz, maksat çalışmaksa her yerde çalışırız. Üzüldüğüm nokta, Bakırköy’de halkın yararına bir şeyler yapmaya çalışmak bu kadar zor mu? Her şeyin ölçüsü para, çıkar, rant ya da güç mü? Biz elbette bu zorluklara karşı dururuz, ancak ilçemiz halkının hak ettiği bu mu gerçekten?

Millet çay bahçesinin işletmecileri çok paragöz Bakırköy halkına ait bir parkta pahiş fiyatlarla Bakırköylü’yü kazıklamakta Bakırköy belediyesi kiraya verdiği yerleri denetlemiyor mu bu aprk aynı zamanda deprem toplanma alanı bundan bile haberi yok işletmenin.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!