GÜNDEM

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU TARİHİ

Kış lastiği, kış mevsimine girilirken can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla uygulamaya geçiriliyor. Trafik güvenliği için her yıl araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu gündeme geliyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için zorunluluk geçerli oluyor. Peki, 2022 kış lastiği ne zaman, hangi tarihlerde takılıyor?

Karayolları Trafik Kanununa göre yılın belli zamanlarında zorunlu olan kış lastiği kuralı ile trafikte can ve mal kaybının da önüne geçilmek hedefleniyor. İllerin hava ve iklim şartlarına göre zorunlu olan kış lastiği kullanımı şahsi araçlarda geçerli mi, hangi araçlarda kış lastiği zorunluluğu var?

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU TARİHLERİ 2022-2023
Kış lastiği uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 1 Aralık’tan – 1 Nisan’a kadar geçerli oluyor.
KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?
Belirtilen tarihler arasında kış lastiği taktırmayanlara 846 lira ceza uygulanıyor.
KIŞ LASTİĞİ TAKMA ZORUNLULUĞU OLAN ARAÇLAR
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar kış lastiği takmak zorundalar. 1 Aralık itibarıyla başlayacak kış lastiği zorunluluğunun tarihi sıcaklıklara göre il valileri tarafından belirlenir.

Kış lastiği; kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde zorunludur.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!