GÜNDEM

İBB YENİ TRAFİK DÜZENLEMESİ BAKIRKÖY’E NEFES ALDIRACAK

İBB, Bakırköy İncirli Caddesi ile Bakırköy Meydanı istikametindeki trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla, bölgede yeni bir trafik düzenlemesine gidiyor. 22 Ağustos Pazar günü başlayacak uygulama kapsamında, bazı cadde ve sokaklarda trafik tek yönlü olarak sağlanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy’de araç ve yaya trafik sirkülasyonunun daha sağlıklı olarak sağlanması amacıyla, “Bakırköy İncirli Caddesi, Zuhuratbaba Caddesi, Şükran Çiftliği Sokak ve Çevresi Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projesi”ni hayata geçiriyor.

İlçe belediyesi ile koordineli bir şekilde hazırlanan uygulama, 22 Ağustos Pazar günü başlayacak. Proje ile İncirli Caddesi’nin, Bakırköy Meydan istikametindeki trafik yoğunluğunun azaltılması, araç ve yaya trafik sirkülasyonunun daha sağlıklı olması, böylece Bakırköy Özgürlük Meydanı Projesi ile entegrasyonun sağlanması amaçlanıyor.

B kapsamda; İncirli Caddesi’nin Bakırköy Meydanı ile Dikilitaş Kavşağı (Yüce Tarla Caddesi kesişimi) arasındaki bölümünü, Bakırköy Meydanı’ndan İncirli Kavşağı istikametine doğru tek yönde trafiğe açık olacak.
Yüce Tarla Caddesi, Dikilitaş Kavşağı’ndan Bakırköy istikametine doğru tek yön çalıştırılacak. Zuhuratbaba Caddesi’nin; Akmescit Sokağı ile İncirli Caddesi arasındaki bölümü İncirli Caddesi istikametine doğru (tersine çevrilerek) tek yön işleyecek. Akmescit Sokağı’nın; Şükran Çiftliği Sokak ile Zuhuratbaba Caddesi arasındaki bölümde ise trafik çift yönlü akacak.

Proje alanındaki minibüs ve otobüs durak yerlerinde sinyalizasyon düzenlendi. İncirli Caddesi, Yüce Tarla Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi ile bağlantılı sokaklarda trafik yönlendirmeleri ve yaya geçiş düzenlemeleri de yapıldı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!