KÜLTÜR SANAT

HİLMİ NAKİPOĞLU’NUN TÜRKİYE’DEKİ İLK VE TEK FOTOĞRAF MAKİNESİ MÜZESİ

Bakırköy Engelsiz Kültür Merkezi ve Büyükçekmece fotoğraf derneğinin 20 Ekim tarihinde birlikte düzenledikleri basın kahvaltısına Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’in desteği oldu. Kültür Merkezinin Kurucusu Hilmi Nakipoğlu “ Benim engelim yok ama ülkemizde engelli çok nasırlaşmış yüreklerle örümcek bağlamış beyinler olmayalım.” dedi .


1948 yılında doğan Hilmi Nakipoğlu fotoğraf kariyerine siyah beyaz fotoğraflar basarak başlamıştır. Ayrıca müzik, resim, şiir ve tiyatroyla ilgilenmiştir. 1970 yıllarından itibaren hem fotoğraf makinesi hem de fotoğraf toplayarak koleksiyonerliğine başlamıştır. Lise yıllarında kurduğu bir fotoğraf kulübü ile okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerini fotoğraflamıştır.


Hilmi Nakipoğlu ”Ağaç yaşken şekillenir.”

Hilmi Nakipoğlu fotoğraf müzesinde bir kaç öğüt verdi. “ İnsan olmak insan kalmak adına din , dil , mezhep ayrımına bakmadan umursamak önem vermek değer vermek paylaşmak şuan bir güzelliği paylaşıyoruz.” Ardından sözlerine şöyle devam etti. “ Geleceğe birakacağım en büyük mirasta ülkemin ilk ve tek fotoğraf müzesi kuruluşunda örnek oldum. Biz geçmişin değerlerini geleceğe aktaran misyonu üstlenmiş durumdayız. “ dedi. Nakipoğlu’nun fotoğraf müzesin de 1896 yıllarından günümüze kadar çeşitli marka ve ölçüde 900 adet fotoğraf makinesi sergilenmektedir.


Haber: Berivan Kaya/Tuana Aslan

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!