YAZARLAR

HAYAL KIRIKLIĞI

Euro 2020’de A grubunda 2. maçlar oynandı. Türkiye-Galler maçını 0-2 Galler kazandı. İtalya-İsviçre maçını ise İtalya mükemmel bir oyunla 3-0 galip geldi.

İtalya 2 maçtır mükemmel bir oyun oynuyor. Fransa ile birlikte en büyük finalist adaylarından biri.

Chiellini kornerden bir gol attı ancak öncesinde el yaptığı gerekçesiyle iptal edildi. 24.dakikada sakatlandığı için oyundan çıktı. İtalya 26. Dakikada kontrataktan güzel bir gol buldu. Locatelli  52. dakikada hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı. 89. dakikada Immobile son sözü söyledi ve maç 3-0 sonuçlandı.

Oynadığı son 10 maçı gol yemeden kazanan İtalya, 965 dakikadır rakiplerine gol izni vermiyor.

Manuel Locatelli, İtalya formasıyla bir Avrupa Şampiyonası maçında iki gol atan üçüncü oyuncu oldu (1996’da Pierluigi   Casiraghi ve 2012’de Mario Balotelli).

 Türkiye, İtalya maçındaki kadar rezalet bir oyun sergilemese de kötü bir oyun sergiledi. 1. ve 2. bölgede topla oynadık ancak 1. bölgeye çok az geçebildik. 42. dakikada Kaan Ayhan’ın boş bıraktığı Ramsey güzel bir gol attı. Bale 61. dakikada  penaltıdan yararlanamadı. 90+5’de Galler 2. Golü buldu.

Uğurcan Çakır yine çok iyiydi. 2 maçta da Türkiye adına en iyi isimdi.

Zeki Çelik hem atakta hem de defans da kötüydü, penaltı yaptırdı. Kaan Ayhan fena değildi. Çağlar Türkiye adına en iyi oynayan 2. kişiydi. Umut Meraş da fena değildi. Sakatlanıp oyundan çıktı.

Ozan geçen maçtaki gibi rezaletti. Okay aslında iyiydi ancak oyundan çıkarıldı. Cengiz Ünder etkisizdi.

Hakan Çalhanoğlu daha da etkisizdi. Kenan Karaman ondan da etkisizdi. Milli takıma çağrılması bile hata.

Burak Yılmaz kendinde değildi. Tek pas yapma işini acilen bırakmalı çükü yapamıyor.

Sonradan giren Merih iyiydi. Yusuf da etkisizdi.

Takımda en etkili isim kaleciyse orada bir sorun vardır. Takımda sorumluluk alan kimse yok. Normalde bizim kadromuz, Galler’in kadrosundan genel olarak çok daha iyi.

Gelelim Şenol Güneş’e: Takımda hiçbir plan yoktu. Sanki oyunculara “Sahaya çıkın,oynayın.” demiş gibi bir durum vardı. İlk 11 kendine göre doğru olabilir ancak o zaman da ortaya şu soru çıkıyor “Neden kestiğin oyuncuları ikinci yarının başında hamle olarak oyuna soktun?.  Kenan Karaman vasıfsızı yerine Halil’i daha önce oynatmalıydı. Ve bunlar gibi bir sürü mantıksız hareketler…

Galler, EURO 2020’de bir maçta en fazla gol beklentisi yakalayan takım oldu (3.7xGvs Türkiye).

Türkiye, Kasım 2018’den bu yana ilk kez üst üste iki mağlubiyet aldı.

Gareth Bale, Galler’in Avrupa Şampiyonası tarihinde kullandığı ilk penaltıyı gole çeviremedi.

Eğer İsviçre maçını kazanırsak(bu oyunla zor) 3. olup, öbür üçüncülerle maç yapıp son 16’ lara kalmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!