GÜNDEM

HAYAL ETTİLER,UÇURDULAR,BAŞARDILAR ÖDÜL VE SERTİFİKALARINI ALDILAR

Lise öğrencileri İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hava Harp Okulu’nun birlikte gerçekleştirdikleri Gençler İHA Bölgesi: Disiplinler arası Öğrenme ve Girişimcilik Modeli Projesi’nin ilk aşamasını tamamladı. Eğitim sonunda sınava giren 20 öğrenciden 16’sı bir üst eğitime devam etme hakkını kazandı.

Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşen eğitime İstanbul’da farklı okullardan 20 lise öğrencisi katıldı. 9 hafta süren eğitimde öğrenciler, hem otonom drone yapımını hem de yazılımı öğrendiler.

Kendi dronelarını yapan öğrenciler dün düzenlenen törende ödül ve sertifikalarını yetkili kişilerin elinden aldı. Törene Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Fatih Çepni, Bakırköy Şube Müdürü Metin Akçay, Hava Harp Okulu Komutanları ve Bakırköy İlçe Gençlik Spor Müdürü Pınar Saraç katıldı.

İHA Pilot Eğitmeni, Mekatronik Mühendisi ve Tubitak DDK Üyesi Furkan Yalçınkaya;

“ Böyle anlamlı bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Gerçekten teknolojiye meraklı ve heyecanlı gençlerle çalıştık. İçlerinde Havacılık, Uzay Mühendisliği okumak isteyen öğrenciler de vardı. İlk başta biraz zorlansalar da sonunda kendi hayallerini uçurduklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Gençlerimiz eğitim sürecini büyük bir özveri ile tamamladı. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!