SİYASET

GENÇ BAŞKAN ADAY ADAYI CEM ÖZBEY İDDİALI KONUŞTU

Bakırköyde en yüksek oy oranını alacak aday olduğu konusunda büyük bir iddia ortaya koyarak Belediye Başkan Adaylığına talep açan Avukat Cem Özbey, “Alacağımız oy oranıyla da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeniden kazanılmasında Ekrem İmamoğlu başkanımıza en büyük desteği Bakırköy olaraka biz sağlayacağız. Belediye binasının başkanlık katında oturan bir başkan değil 7/24 esnafın ve halkın içinde olan bir başkan olacağım” dedi.
ADAYLIĞA TALEP AÇAN EN GENÇ İSİM

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 89. yıldönümüne rastlayan 5 Aralık’ta, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığına gelerek aday adaylığını açıklayan son isim mevcut meclis üyesi Avukat Cem Özbey oldu.

Eşiyle birlikte geldiği başkanlık binası önünde yüzlerce partilinin karşıladığı Özbey, Bakırköy Belediye Başkan adaylığına talep açan en genç isim oldu. Tezahüratlar eşliğinde ilçe başkanlık binasına çıkan Özbey, yaptığı açıklamalarla iddialı konuştu.

BAKIRKÖY’Ü BAKIRKÖYLÜLER’LE YÖNETECEĞİM

“Alacağımız en yüksek oy oranı ile de İstanbul’un yeniden kazanılmasında Ekrem İmamoğlu başkanımıza en büyük desteği Bakırköy olaraka biz sağlayacağız.” diyen Cem Özbey, “Bakırköyün her bir sokağını adım adım arşınlayacak, sorunları yerinde tespit edecek ve bu sorunlara çözüm üretecek enerjim, tutkum ve tecrübem var” ifadeleriyle, ilçe örgütünün hemen hemen her kademesinde görev almış, aynı zamanda meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği yapmış ve belediyeciliği bilen biri olarak örgütünün de desteği ile belediye başkanı olduğu taktirde, Bakırköyü Bakırköylülerle yöneteceğine söz verdi.
TARİH YAZACAĞIZ

Belediye Başkanlığına adaylığı noktasında amaçlarını da “Bakırköyde ben değil biz anlayışını hakim kılmak, örgütün sesi Bakırköyün nefesi olabilmek, Bakırköyümüzü tüm renkleri ile birlikte yönetmek, halkıyla ve örgütü ile barışık bir belediye inşa etmek” olarak sıralayan Avukat Cem Özbey, aday olduğu taktirde en yüksek oy oranı ile seçilen bir belediye başkanı olarak, başkanlık dönemlerinde de tarih yazacaklarını ifade etti.

Bakırköyün her bir sokağını o sokakta oturan partili bir üyelerine zimmetleyeceklerini ve sokaktan sorumlu üyenin vatandaşların talep ve şikayetlerinin yanı sıra, gördüğü eksiklikleri belediyeye bildirireceğini ve belediye olarak da anında çözüm üreteceklerini ifade eden Özbey, sorunlarının tespitinde ve çözülmesinde muhtarlarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ile birlikte çalışacaklarını, ayda en az ayda bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Belediye binasının başkanlık katında oturan bir başkan değil 7/24 esnafın ve halkın içinde olan bir başkan olacağını da sözlerine ekleyen genç Avukat, “Bakırköyümüzün en büyük sorunu olan kentsel dönüşüm sorununu, mevcut ve yeni dönem Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu önderliğinde İstanbulun en az 25 ilçe belediyesini alarak ve meclis çoğunluluğunu elde ederek mutlaka ama mutlaka çözeceğiz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

BEN HER ŞEYİ BİLİRİM ANLAYIŞINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Dersimize çalıştık, Bakırköyümüzün sorunlarını çok iyi biliyor, vatandaşlarımızın şikayetlerinden haberdarız. Tüm sorunlarımıza ehil kadrolarımızla çözüm üretecek, işi ehline teslim edeceğiz. Ben her şeyi bilirim anlayışını asla kabul etmeyeceğiz. alanında uzman kadrolardan istifade edeceğiz. Bakırköyün her bir sokağını adım adım arşınlayacak, sorunları yerinde tespit edecek ve bu sorunlara çözüm üretecek enerjim, tutkum ve tecrübem var. İlçe örgütümüzün hemen hemen her kademesinde siz parti emekçisi yol arkadaşlarım ile görev almış, aynı zamanda meclis üyeliğinin yanı sıra grup başkan vekilliği de yapmış, belediyeciliği bilen bir kardeşiniz olarak örgütümüzün desteği ile aday olup seçilirsem, Bakırköy’ü hep birlikte yöneteceğimizin sözünü veriyorum.

YÜZLERCE DESTEKÇİSİ GELDİ

Konuşmasının sonunda kendisine alkış ve tezahüratlarla destek veren, ilçe başkanlık binasına sığmadığı için de sokakta da bekleyen yüzlerce destekçisine seslenen Özbey, “Örgütüyle iç içe ve bu örgütün bir evladı olarak her şeyi ama her şeyi birlikte yaptık, birlikte başardık. Birlikte güldük, birlikte hüzünlendik. Birbirimizin acısını da mutluluğunu da hissettik, yaşadık ve paylaştık. Hiç ayrılmadık ve bundan sonra da hiç ayrılmayacağız. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız. Bu özel ve mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

CEM ÖZBEY: “ÖRGÜTün SESi, BAKIRKÖY’ün NEFESİ” olmak İçİn ADAY ADAYlığını açıkladı!
Bakırköylülerin yakından tanıdığı ve aday adaylığı en çok merak edilen isimlerden biri olan Cem Özbey, CHP’den Bakırköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu resmi olarak yaptı.
5 Aralık günü İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’a başvuru dilekçesini sunan Özbey, basın mensupları ve beraberindeki heyetle beraber Bakırköy Belediye Başkan aday adaylığını, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ilan etti.
2019 yerel seçimlerinde CHP Bakırköy Meclis Üyesi seçilen Özbey, 2019-2022 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Hukuk Komisyon Başkanlığı görevini yürütürken aynı zamanda Bakırköy Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekilliği görevini de üstlendi. 2020-2022 yılları arasında ise Bakırköy Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini başarı ile icra etti. Çalışmalarına aynı görevlerle devam eden Cem Özbey; “Ben değil biz olmak için çıktığımız bu yolda ailem dediğim örgütümüze yeni bir ses, yuvam dediğim Bakırköy’ümüze yeni bir nefes olmak için aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.
Belediye Başkan aday adaylığı duyurusunu resmi olarak tamamladıktan sonra duygu ve düşüncelerini paylaşan Özbey: “ ‘Örgütün sesi, Bakırköy’ün nefesi’ sloganımızla hareket ederek durmaksızın çalışacağız. Biz Bakırköylüyüz. Bu ilçe bizim evimiz, yuvamız. Amacımız Bakırköy’ü İstanbul’un en yaşanılabilir ilçelerinden biri yapmak, Bakırköy’e nefes aldırmak.
Sürekli ‘ben’ değil ‘biz’ vurgusu yaparken de hayali safsatalarla değil, gerçek vaatlerle yola çıkıyoruz. Ben bu yola baş koymuş en genç aday adayıyım. Örgütümüz de en az benim kadar aktif ve dinamik. Hep beraber ilçemizdeki her bir mahallenin, her bir sokağın hatta her bir taşın altının bile temsilcisi ve takipçisi olacağız. Biz her mahalleye bir üye zimmetleyeceğiz ve oradaki sorun ya da talep neyse anında kurduğumuz ekiplere bildirilerek çözümler sunulacak. Hep beraber karar vereceğiz, hep beraber adım atacağız. Bakırköy’ü çok iyi tanıyor, Bakırköy’ün sorunlarını çok iyi biliyoruz. Uzun süredir belediyeciliği bilen ve işin içinde olan bir kardeşiniz olarak bu sorunları çözmekte oldukça istekliyim. Yuvamızı hep beraber daha iyi ve yaşanılabilir bir hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan aday adayı Cem Özbey, konuşmasının ardından örgüte, basın mensuplarına, katılımcılara ve beraberindeki heyete teşekkür etti ve aday adaylığının ilçeye uğurlu olması temennisinde bulundu.
Peki, CHP Bakırköy Belediye Başkan aday adayı Cem Özbey, kimdir? İşte hayat hikayesi:
1987 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Cem Özbey, çocukluğunu Erzincan’da geçirdi. İlk ve orta öğretim hayatı boyunca üstün başarı gösteren bir öğrenci olduğundan, hocalarının ailesini yönlendirmesi üzerine lise eğitimi için 2000 yılında tek başına İstanbul’a geldi. Eğitim hayatındaki başarısını tutku ile sürdüren Özbey, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. Mezuniyetinin akabinde vatani görevini Askeri Hakim olarak 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde tamamladı.
Vatani görevini başarı ile tamamladıktan sonra girdiği Adli Yargı Hakimlik ve Savcılık sınavlarında üç kez Türkiye derecesi elde eden Özbey, kariyerine Serbest Avukat unvanı ile devam etmeye karar verdi ve 2010 yılında ÖZBEY Hukuk ve Danışmanlık Ofisini kurdu. 2017 yılında gerekli eğitimleri tamamlayarak Bilirkişi unvanı alan Cem Özbey şu an Bakırköy’deki ofisinde aktif olarak Arabuluculuk ve Avukatlık yapmaktadır.
2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan Özbey, 2015 yılında partide aktif olarak siyaset yapmaya başladı ve Mahalle Birimlerinde, Komisyonlarda ve İlçe Seçim Kurulunda çeşitli görevler üstlendi. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Paritisi’nden Bakırköy Meclis üyesi seçildi. 2019-2022 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Hukuk Komisyon Başkanlığı görevini üstlendi. Yine 2019-2022 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekilliği görevini üstlendi. 2020-2022 yılları arasında da Bakırköy Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini yaptı.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Kent Parkı Kurma Ve Yaşatma Derneği Üyesi olan Özbey, evli ve bir çocuk babasıdır

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!