GÜNDEM

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Yıllar sonra dejavu oldum.
O zaman ile bu zaman arasında sadece alım gücü farkı var.
Rahmetli babacığım kışın turfanda olan domates,biber ve salatalığı kese kağıdı içinde getirirdi. Kese kağıdını açtığımızda 1 domates,2 biber, 1 salatalıkla karşılaştığımızda sevinir , daha mevsimi gelmeden yemenin mutluluğunu yaşardık.
Ben de bugün eve dönerken mevsiminde olan erik,elma ve muz aldım. Benim aldıklarım mevsiminde ama fiyatlar öyle değil üçünden de yarımşar kilo alayım dedim 2 elma, 3 muz, erik de hatırı sayılır fiyatıyla (50 tl)
bana babamın 70’li yıllarda aldığı turfanda günlerini hatırlattı.
Bundan aylar önce dilimlenmiş olarak satılan karpuzu da görünce çok şaşırmıştım. Geçmiş yıllarda Türkiye’ye tatile gelen gurbetçi vatandaşlarımız vatanımızın kıymetini bilin ,biz karpuzu dilim olarak alıyoruz derlerdi. O zamanlar bizlere çok tuhaf gelirdi.
50 sene sonra biz de dilimlenmiş karpuzu gördük.
Bu arada maskeler de fora oldu! Evet şimdi maskeler kalktı , insanlar birbirine sarılıp iki senenin acısını çıkartıyor. Özlemişiz birbirimizi, inşallah bir daha böyle durumlara düşmeyiz.

29 Mayıs 2022 Pazar günü Bakırköylüler Derneği olarak yaza merhaba kahvaltısı yaptık.
Kahvaltımıza gelen siyasi parti başkan ve yöneticilerine, Bakırköylü dostlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.

30 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayan Yücespor veteranlar turnuvası sayesinde tüm sevdiğimiz Bakırköylü arkadaşlarım ve abilerimle hasret giderdik.
Başta Ender başkana ve tüm yönetim kuruluna Bakırköylüler adına teşekkür ederiz.

Kendinize iyi bakın
(1 Haziran 2022)

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!