GÜNDEM

DURAĞAN DERNEKLER FEDERASYON’UNDAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Deneme sınavı gerçeğini aratmadı.
 
Durağan Dernekler Federasyonu (DUDEF) ortaokul ve lise seviyesinde eğitim gören öğrenciler için Durağan Kaymakamlığı ve İlçe Milli  Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir deneme sınavına imza attı.


 
DUDEF, Durağan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak protokol çerçevesinde  yürütülen proje, eğitim alanında bir federasyon tarafından organize edilmesi açısından ‘bir ilk’ olarak oldu.

ÖĞRENCİLERE DUDEF HEDİYESİ

Aynı zamanda DUDEF Yönetim Kurulu Üyesi olan Eğitimci Nusret Tokur’un yayın yönetmenliğinde hazırlanan deneme sınavı çalışması kapsamında, Durağan’daki tüm öğrencilere sınav kalemi, silgi ve açacak da hediye edildi.

ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Sınav ilçede eğitim veren öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirildi. İstanbul’daki bir yayınevinde özel olarak hazırlanan sınav kitapçıkları ile birlikte, Durağan’daki tüm öğretmenlere de DUDEF’ten hediye olarak kolonya gönderildi.
 
KOMİSYON KATKI SUNDU

Sınav kitapçıklarının hazırlanması ve soruların değerlendirilmesi noktasında, DUDEF Eğitim Komisyonu Başkanı olup yine İstanbul’da önemli bir proje okulunda görev yapan Eğitimci Durmuş Çelikten ile Eğitim komisyonu üyelerinin de büyük katkıları oldu. 


 
GENÇLERE GÜVENİYORUZ

Gerçekleştirilen sınavla ilgili açıklamalarda bulunan DUDEF Genel Başkanı Halil İbrahim Aktan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize katkı sağlamak amacıyla hazırlanan bu sınavın, eğitimde fırsat ve imkân eşitliğini sağlama noktasında büyük katkıları olacağı aşikârdır” dedi.

SON BİR PROVA

Sınavın önemli bir değerlendirme olduğunun altını çizen Aktan sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki günlerde LGS ve YKS’ye girecek olan gençlerimiz için son prova olacağını düşündüğümüz bu çalışmanın; 5, 6 ve 7 ile 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan öğrencilerimiz için de, pandeminin ardından yoğun geçen bir eğitim yılının muhasebesi olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz. Ülke ve millet olarak gençlerimizden büyük başarılar bekliyor ve hepsine güveniyoruz. Onları; Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle, “Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik” olarak görüyor ve yürekten destekliyoruz.”


 
DERECE YAPANA ÖDÜL
 
Yapılan deneme sınavının sonuçlarına göre, her sınıf kademesinde derece yapan öğrencilere DUDEF tarafından sürpriz hediyeler takdim edilecek. Deneme sınavı, Durağan ilçesindeki tüm ortaokul ve liselerde uygulandı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!