SPORYAZARLAR

FENERBAHÇE KEYİF VERDİ

Fenerbahçe takımı sezon başından beri oynadığı maçlarda benim anladığım ideal ilk on biri İle çıktı maça etkili ama dingin ve sakin oynadı Fenerbahçe.

Fenerbahçe takımında gol için en hırslı oynayan Emre Mor’du. Valencia ise çok kaçırdı gol de yaptı. Takımı ilerde sürükleyen oyuncuydu Valencia. Duran toplarda, atağa çıkışlardaki organizasyonları Antrenmanlarda çalıştıklarını belli ediyor Fenerbahçe.

Fener takımı daha çok geriden rakip savunma arkasına attıkları uzun toplarla çıkarak etkili hücumlar geliştirdi. Fenerbahçe takımında rakibe presli, rakibi boğan bir oyun tarzı yoktu.

Sakince sabırla aynı atakları yapmaya çalıştı. Bunda başarılı da oldu Fenerbahçeli oyuncular. Kasımpaşalı Emre’nin Valencia’nın bariz gol şansını faulle durdurunca hakemden haklı yedi kırmızıyı.
Bu karttan sonra oyun tamamen Fenerbahçe’nin hakimiyetine geçti. Sağdan soldan istediği gibi ataklar yaptı Fenerbahçe. Ferdi, osayi, Valencia, Emre ve lincoln etkili oynadılar.

Fenerbahçe taraftarlarının rahatça ve keyif alarak seyrettikleri bir maç oldu. Jesus hocanın bu maça çıkardığı oyuncularla ideal onbiri bulduğunu, kafasında oluşturduğunu, arayışını bir iki oyuncu dışında sonlandırmış olduğunu düşünüyorum.

Ancak Jesus’un çok oyuncuyu oyuna alma, onları maçta görme ve rotasyon sevdası oyuncuların devamlı birlikte oynama alışkanlığını yok ediyor. Bir takımda oyuncular ne kadar çok birlikte oynarlarsa o kadar çok takımdaşlık, alışkanlık, yardımlaşmaları artar.

Birbirlerinin oyunlarını, alacakları pozisyonlarını ezberlerler birbirlerini anlayarak oynamaları başarı ve iyi futbolu da beraberinde getirir. Bu nedenle Jesus’un mümkün mertebe aynı onbirle oynamasında büyük fayda vardır.

En iyi antrenman maçtır efsane sözünü unutmamalı jesus. 12 yeni futbolcu aldı Fenerbahçe. Aslında geçen sezonun başarılı bir ekibi vardı aynı iskelet üzerinde takamı küçük dokunuşlarla yapmalı Jesus.

Jesus hocanın göreve gelmesi bu kadar çok oyuncunun Transfer edilmesi aşikardır ki Fenerbahçe’nin hem süper lig hem de Avrupa’da başarılı olup üst turlarda olması içindir. Şampiyonlar ligi elemelerinde havlu atmak için değildir. Jesus’un önceliğimiz lig şampiyonluğu söylemi yetersiz hedef küçülten yaklaşımdır.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!