SİYASET

CHP BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AYŞEGÜL OVALIOĞLU YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan ve ilçe yöneticileri dahil Meclis Üyesi adayı Ali Rıza Akyüz ve Caner Kılıç’ın da hazır bulunduğu toplantıda, ilçenin geçmişten bu güne geliş serüvenini ve yaşanılanları anlatan gazetecilere konuşan Ovalıoğlu, “Her şeyin farkındayım, her şeyi duydum, gördüm, öğrendim, arka planlarına baktım. İyi bir ekip çalışmasıyla tüm süreci Bakırköylülerin lehine çevirecek şekilde çalışacağız. Lütfen yapıcı eleştirileriniz ve fikirilerinizle yanımızda olun. Çünkü bu işler el birliği ile olacak şeyler. Amacımız üretmek ve ürün almak. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.

CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, bölgede yayın yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentle ilgili karar alınma sürecine herkesi dahil edeceğini ve kentin kaynaklarından kentlilerin yararlanacağını ifade eden Ovalıoğlu, gerek akademik gerekse sosyal hayatın siyasi kararlarla şekillendiğini söyleyerek siyasette yer almaya karar verdiğini, ailesinin, çevresinin ve hastalarının da teşviki ile yaşadığı ilçeye aday adayı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve 71 yıldır siyasetin içinde olan bir ailede büyüdüğünü söyleyen Ovalıoğlu, babasının uzun yıllar İstanbul’un pek çok ilçesinde görev aldığını, başkan yardımcılığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra 2004 yılında da Bağcılar belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti.
Mesleki kariyerinden de bahseden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce mezunu olduğunu, eşinin de kendisi gibi akademisyen, beyin ve sinir cerrahı olduğunu, 7 yaşında ikiz kız çocukları olan bir anne olduğunu da belirterek, 22 yıl boyunca Bakırköy Mazhar Osman Eğitim ve Öğretim Hastanesi’nde görev yaptığını söyledi.

Asistanlık döneminden başlayarak, uzmanlık döneminde Harvard, Florida ve Zürih Üniversitelerinin de aralarında olduğu pek çok Avrupa ülkesinde akademik çalışmalar yaptığını belirten Ovalıoğlu, projeleriyle Tübitak ve mesleki derneği tarafından da ödüllendirildiğini belirtti.
Ayşegül Ovalıoğlu basına verdiği kahvaltıda gayet samimi bir şekilde önce kendisini kısaca tanıttıktan sonra sorulan soruları cevapladı. Basınla birlikte Bakırköy’de çalışacağız eksiklikleri ve yanlışları yazarak benim ve ekibimin doğru yönlendirilmesi bu eksikliklerin daha çabuk tamamlanması için itici kuvvet olmasını istiyorum dedi.

Bakırköy’ün Botanik Park, Leyla Gencer, Tarık Akan, Tıp Merkezi, Aşevi gibi zamanında yapılan ancak denetimi, bakımı ve sürekliliği sağlanamamış bir çok yeri olduğunun da altını çizerek devam eden Ovalıoğlu, yapacağı lansmanda ilk 100 günde neler yapacaklarını, 1 yılda neleri yapacaklarını ve 5 yılın sonunda neleri tamamlayacaklarını da belirteceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!