YAZARLAR

BİZ ADAM OLMAYIZ

Biz değil , siz adam olmazsınız.

Biz ailece oğullarımın korona illetine yakalandığı günden itibaren on beş gün dışarı adımımızı atmadık, evde dahi birbirimizin yüzünü görmedik.

Eşim ve ben negatif olduğumuz halde temaslı konumunda olduğumuz için evden çıkmadık.

 Evde kaç kişi olmanız önemli değil , muhakkak ev halkından çalışan biri virüsü kapıp eve geldiğinde onunla birlikte on gün sayılıyor. Oğlumun iş yerinden arkadaşı pozitif çıkınca firma oğlum için test yapacak kişileri yolladı. Bize test yapılmadı nedeni ise beş gün geçmesi gerekiyormuş.

 Beş gün sonra İlçe Sağlık bize de gelip test yaptı

küçük oğlum pozitif , eşim ve ben negatif çıktık. Bu durumda ne oluyor bir on gün daha sayılıyor evde kalma süreniz.

Dün bir arkadaşım aradı bu gidişatı sordu bende olduğu gibi  anlattım. Onun akrabası da pozitif çıkınca on gün eve kapanmış , eksik olan tek şey evde iki kişi daha olduğu halde çok sıkıldıkları için on birinci gün sokağa çıkmışlar. İşte yanlışlık burada o arkadaş evdeki diğer kişilere 5 gün içinde virüsü yaymışsa onlar için daha henüz beş gün olmuşken dışarı çıkıp başkalarına yaymaları çok normal.

Bence MMT (Maske,Mesafe,Temizlik) kadar halkımıza bunlarıda anlatarak bilinçlendirilmesi gerekiyor. Biz başımıza gelince öğrendik fakat bunu bilmeyen o kadar çok insan varki.

Bugün iki arkadaşımla görüştüğümde biri Bakırköy’ün çok kalabalık olduğunu, maskesiz insanları gördüğünü ve bir kaç kişinin yere tükürdüğünü , diğer arkadaşım postane sokağındaki kafelerde yer olmadığını kahve sırasının dışarı taştığını insanların arasında mesafe olmadığını söyledi.

Bir sene önce ki Mart ve Nisan aylarından daha kötü durumdayız. Bugün yazıma devam ettiğim gün 11 Nisan tarihinde ve öncesinde o kadar çok eş, dost ve akraba ölümleri gerçekleşti ki sanki bir savaş filmi seyreder gibi yanındaki arkadaşının ölümüne şahit olan askerler gibi olduk.

Tabiki evine ekmek götürmesi gereken bu yüzden çalışmak durumunda olan insanlar yollarda olacaklar , gezmek için yolları dolduran insanlar değil. Sorumsuz davranan , sadece kendini düşünen insanların yüzünden virüs uzun bir süre daha bizleri bırakmayacak gibi.

Bugün aşı günümüzdü (12 Nisan 2021 Pazartesi )eşim ile birlikte aşımızı Yeşilköy Prof.Dr.Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde olduk. Tabiki aşı olduk diye tedbiri elden bırakmayacağız, olmamış gibi dikkat edeceğiz. İnşallah biz ve tüm insanlar faydasını görürüz.

Kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!