GÜNDEM

BİR ÇOK BELEDİYEDE İŞÇİLERİNDEN GREV KARARI !

Grev kararına Avcılar Belediyesi de katıldı.

Akla birileri düğmeye mi? Bastı diye düşünmeden geçemeyeceğim.A çıklanan yüksek maaşları veren Belediyelerin Sendikalar tarafından sürekli sıkıştırılması ve hemen hemen her gün Belediye işçilerine miting yaptırmaları akıllara soru işaretleri getirmiyor değil!

CHP’li Avcılar Belediyesi ile işçilerin bağlı bulunduğu sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç çıkmasının ardından işçiler grev kararı aldı. Kararın ardından işçiler çalışmayınca sokaklar çöp yığınına döndü.

İstanbul‘da CHP yönetimindeki çeşitli belediyelerde süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç çıkmadığı için grev başlatan BakırköyKartal, Ataşehir ve Maltepe belediyelerindeki işçilerin arasına Avcılar Belediyesi işçileri de katıldı.

Belediye başkanlarının, işçilerin  haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altında toplu iş sözleşmesine imza atma isteklerinin geri çevrildiği söylenmekte.

Bu durumdan ise sadece işçiler ve ailelerinin dışında diğer vatandaşlar da etkilendi.

SOKAKLARDA ÇÖPLER BİRİKTİ

Birçok ilçede yapılan grevler neticesinde toplanmayan çöpler vatandaşları isyan ettirdi. Özellikle korona virüsü döneminde çöplerin toplanmaması ve belediye işlerinin aksaması vatandaşları rahatsız etti.

Gönül ister ki çalışan emek veren her vatandaşımız yüksek refah düzeyinde yüksek maaş alsınlar ama Belediyenin bir limiti var ve bu maaşlar vatandaşın ödediği vergilerle ödeniyor. Belediyeler Partilerin kasası gibi görülmekte ve Partilerin üst düzey yöneticileri Belediyelere birçok yakınını yerleştirmekte.

Örneğin bir Belediyenin resmi 850 personeli bulunmakta ama bu dışarıdan getirilen ve iş yapmayanlar eklendiğinde 2500 – 3000 leri buluyor ve inanılmaz rakamlarda maaşlar ödendiği için Belediye hizmetleri bile aksayabiliyor.

Öncelikle Belediyelerin sırtında KAMBUR olan fazla işçiden kurtulması lazım özellikle BANKAMATİK İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALANLAR Belediyelerin sırtından inerse asıl çalışan emek verenlere şimdiki maaşlarının iki katı maaş rahatlıkla ödenir ve ne GREV ne de SENDİKA kalır.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!