GÜNDEM

BAŞKAN KORKUT ”SÜRPRİZ YAPILAN ZAMLAR ESNAFIMI DERİNDEN ETKİLEMİŞTİR”

TDP Genel başkan yardımcısı Erol Korkut Korkut Temmuz ayı yaklaşırken elektirik ,doğalgaza ve otogaza yapılan zamların ne kadar adaletsiz olduğu meydanda,emekliye yapılacak eklentileri şimdiden geri alıyorsunuz.Yazık artık vatandaş bu günü nasıl çıkartacağım diye onun hesabını yapıyor..
Yapılan bu zamlar esnafımızzı derinden etkilemektedir. İşyerlerinde kullanılan doğalgaz ve elektirik ,taksici ve minibüs esnafımızın kullandığı yakıta yapılan zamlar adeta bir şaka gibidir,Esnaf sanatkar pandemiden daha yeni çıktı .Yaralarını sarmanız gerekirken kanatıyorsunuz ..
Korkut” , elektrik ve doğalgaza yapılan zammı; “İktidar vatandaşa ‘söke söke’ zam yapmaya devam ediyor. Temel bir ihtiyaç olan enerji faturaları son 6 ayda tam 11 kez zamlandı” diye konuştu. Enerji zamlarının bütün sektörleri etkileyeceğini ve yeni zamlara neden olacağına işaret eden “Emeklilerimiz ve memurlarımızın ücretlerine alacakları zam daha ceplerine girmeden eriyecek” değerlendirmesinde bulundu.
“Yanlış politikalarla vatandaşlarımızı yoksullaştıran iktidar, tam da işten çıkarma yasağının bittiği gün enerji faturalarına fahiş oranda zamlar yapmayı tercih etti. Elektrik faturaları yüzde 15, doğalgaz faturalarına ise yüzde 12 oranında arttı.
Bu zamlarla birlikte yılbaşından bu yana elektriğe 2 kez, doğalgaza 7 kez, akaryakıta ise pompa fiyatına yansıyacak şekilde 2 kez zam yapıldı. Böylece temel bir ihtiyaç olan enerji faturaları son 6 ayda tam 11 kez zamlandı. Başka bir deyişle iktidar vatandaşa “söke söke” zam yapmaya devam ediyor. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiği bir dönemde; iktidar vatandaşlarımızı müşteri olarak gördüğünü bir kez daha gösterdi.”
“ZAMLARIN GEREKÇESİ YANLIŞ POLİTİKALAR”
“İktidar yılbaşından bu yana enerji faturalarına söke söke her ay zam yaptı. Söz konusu fahiş zamlara gerekçe olarak üretimdeki maliyet artışının gösterilmesi ise milletin aklıyla alay etmektir. Son 6 ay içerisinde doğalgazdan üretim yapan elektrik santrallerine satılan doğalgaz tarife fiyatları yüzde 42 oranında zamlanmıştır. Söz konusu zammın gerekçesi yanlış ekonomi politikalarıyla Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve artan döviz kurunun faturasının vatandaşa yüklenmesidir. Başka bir deyişle iktidar siyasi bir karar alarak bu artışın maliyetini vatandaşa yüklemeyi tercih etmiştir.”
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ARTIŞI ESNAFI ÇOK ZOR DURUMA DÜŞÜRECEK
“Elektrik faturasına 2021 yılında gelen ikinci zamla birlikte yılbaşından bu yana yaşanan artış yüzde 22 olurken, Temmuz 2020’den bu yana son bir yıl içerisinde ise yüzde 30 oranında arttı. Doğalgaz faturasına gelen 7. zamla yılbaşından bu yana yaşanan artış yüzde 18 oldu.
Buna göre ayda 230 kilovatsaat elektrik kullanan bir aileye gelen elektrik faturası yapılan son zamla birlikte vergi, dağıtım bedeli ve fonlarla birlikte 160 liradan 210 liraya çıkarak en az 50 lira zamlanmış olacak. Doğalgaza yapılan son zam önümüzdeki kış aylarında faturaları kabartacak. Kış aşlarında günde 10 metreküp olmak üzere ayda 300 metreküp doğalgaz harcayan bir ailenin faturası 550 liradan ortalama 650 liraya çıkarak 100 lira zamlanmış olacak.
“Açlık sınırının asgari ücretle neredeyse aynı olduğu ülkemizde vatandaşımızın temel giderlerinden olan enerji faturalarına her ay zam yapılması en hafif tanımıyla vicdansızlıktır. Emeklilerimiz, memurlarımız bu ay zam alacaklardı. Alacakları zam daha ceplerine girmeden kat ve kat fazlası ceplerinden çıkacak. Emekliler ve memurlara yapılacak zam henüz ceplere girmeden erimiş oldu.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!