GÜNDEM

BAKIRKÖY’LÜLER DERNEĞİ MİSAFİRLERİNE AŞURE DAĞITTI

Bakırköy’lüler Derneği Muharrem ayı dolayısı ile Dernek merkezinde davetlilere AŞURE dağıttı. Davete Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Tarkan Ellergezen ve CHP eski meclis üyesi Ali Rıza Akyüz, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları Mehmet Yetkinağaç ve Fatih Gündoğmuş,CHP Kadın kolları Başkanı Hamide Yazıcı ve yönetimi, Mhp İlçe Başkanı Turgut İnan lle İlçe Yöneticileri ve Mhp Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Altun, Türkiye Değişim Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Şafak Kıyar, Muhtarlarımız, Sivil Toplum kuruluşlarının yetkilileri ve Bakırköy’lüler içabet ettiler.


Bakırköy’lüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş Başbay davetlilere geldikleri için teşekkür ederek uzun bir aradan sonra böyle bir araya geldikleri için mutlu olduğunu ve Pandeminin bir an önce bitmesini temenni ettiğini dile getirdi.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Muharrem ayından bir gün oruç tutan kimseye, bir gününe karşılık otuz günlük sevap vardır.” buyurarak bu ayda tutulan orucun önemine değinmiştir. Ramazan oruçlarından sonra tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçlardır. Muharrem ayının ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazılır. Peygamberimiz, özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutmayı tavsiye etmiş ve “Aşure günü tutulan oruç, geçmiş senenin günahına kefaret olur” buyurmuştur. Yahudilere benzememek için de sadece Aşure gününde değil, Muharrem ayının 9. ya da 11. gününde de oruç tutmamızı önermiştir.


Muharrem ayında ihtiyacı olanlara yardım etmeli, sadaka vermeye özen göstermeliyiz. Bu ayda yapılan hayır ve hasenata kat kat sevap yazılır.
Peygamberimiz bir hadislerinde; “Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.” buyurarak, bizleri Aşure gününde ve bu ayda –ailemizin rızkını zora sokmayacak şekilde- bol bol ikramda bulunmaya teşvik etmiştir.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!