SİYASET

BAKIRKÖY’DE MUHARREM İNCE’YE GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Akşam saatlerinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sağanak yağmura rağmen Bakırköy sokaklarını dolaşarak esnafla ve vatandaşlarla buluştu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Muharrem İnce’ye ilgi dikkat çekti. Muharrem İnce ile birlikte Memleket Partisi İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, Memleket Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Hazal Karaoğlan ve ilçe yöneticileri de eşlik ettiler.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bakırköy’de kısa bir esnaf gezisi yaptı.
İnce, altılı masa tarafından hazırlanan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi” hakkında, “Ön seçim zorunluluğu demiyorlar, millet iradesi demiyorlar. Genel başkanlar karpuz seçer gibi milletvekili seçecek, bu da güçlendirilmiş parlamenter sistem olacak. Komikler. Komikler bence” dedi. Güçlendirilmiş parlementer sistemin içinin açılmadığını söyleyen İnce, parlementonun güçlü olması için milletvekilinin güçlü olması gerektiğini, 6’lı masanın anayasa çalışmasında millet vekillerinin güçlü olacağına dair en ufak bir şey olmadığını söyleyerek, “Genel başkanlarını güçlendiren bir sistem bu” açıklamasını yaptı.

Muharrem İnce açıkılamasının devamında, “Bir diğer konu da açıklamalarda şöyle diyorlar. 6’lı bir masa olacakmış, Cumhurbaşkanı da 6’lı masanın talimatlarını yerine getirecekmiş. Ya şaşkınlıkla izliyorum. Altılı masadaki diğer genel başkanlar eğer cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklarsa ‘Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcılarından mı emir alacak?” diye sordu. “Eğer cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacak, milletvekili olacaklarsa o zaman da yasamanın üyeleri olacaklar” diyen İnce, “Yasamanın üyeleri yürütmenin başına talimat mı verecek?Neresinden bakarsan bak tutarsız. Neresinden bakarsan bak yersiz açıklamalar. Milletle alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!