GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE KİRACISINI YARALAYN EV SAHİBİNE 7 YIL HAPİS

Kira zammı tartışması dehşete düşüren saldır… Bakırköy’de kira zammını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik, 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, çatalı silah olarak değerlendirerek Bilik’e ağır bir ceza verdi.
Ekonominin her geçen gün kötüleşmesi ve dolayısıyla artan kira tutarları sebebiyle ev sahibi kiracı kavgası haberleri duymaya devam ediyoruz. Tartışmanın boyutu bu kez şiddete dönüştü. Bakırköy’de kira zammını kabul etmeyen kiracısının evine zorla giren, hakaretler yağdırarak kiracısına ve evinde bulunan misafirini saldıran ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik ile 2 diğer sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

7 YIL 1 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Sanık savunmasının peşinden kararını açıklayan Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi mahkem, sanık Mehmet Cengiz Bilik’in Nadir Önüç ve Guldzhakhan Krıtchkaıa’yı “silahla basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralama” suçundan toplam 20 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme sanık Bilik’in “silahla tehdit” suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün, “mala zarar verme” suçundan 3 ay 10 gün, “cebir suretiyle birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1 yıl 8 ay, “hakaret” suçundan ise 4 ay 5 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Bilik tüm bu suçlardan toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

“GEREKİRSE AYAKLARINA SIKIN”
Duruşmada söz hakkı isteyen Nizam Şimşek, samimi bir itirafta bulunmak ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyerek, “Biz o dönem Serdar Ok ile yarı zamanlı bodyguardlık ve koruma isleri alıyorduk. Ben Serdar ve yanımızda çalışan Şahin diye bir arkadaş Şirinevler de bir kafede Mehmet Cengiz ile görüştük. O gün oraya gittiğimizde Mehmet bize ‘Ataköy’de 400 dairem var. Kiraları toplarken yanımda bulunun’ dedi. Biz de koruma işini kabul ettik. Aynı zamanda ‘Bir dairem var, bu daireme çöktüler, bu dairemdeki kiracıyı çıkarmama yardımcı olun, işi bitirin karşılığında 20 bin dolarınızı alın’ dedi. Nadir’in kişisel evinin adresini dahi bizlere verdi. Nadir’in karısının numarasını Serdar’a gönderdi. Gerekirse ayaklarına sıkın diyerek bizlere işi verdi” şeklinde konuştu.
Mahkeme sanıklar Nizam Şimşek ve Serdar Ok’un ise “birden fazla kişi ile tehdit” suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!