GÜNDEM

BAKIRKÖY’DE AİLELER VE ÇOCUKLARI OTİZMLİ MEHMET ERES İÇİN SESLERİNİ DUYURDU

Bakırköy’de Engelli Bakım Merkezi’nde hayatını kaybeden otizmli Mehmet Eres için yürüyüş ve basın açiklaması yapıldı. Mehmet Eres’in halasi Emel Sen, “Doğal ölüm değil, eziyet sonucu kriz geçirme var” dedi.

Büyükçekmece’de 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres’in 5 yildir kaldığı bakımevinde kötü muamele ve işkenceye maruz bırakılarak ölümüne sebep olunduğu iddia edilmesi üzerine Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yürüyüş yapıldı. 24 Temmuz’da vefat eden Eres için ailesi otopsi yapılmasını istedi. Özel gereksinimli aileler, çocuklarıyla birlikte Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açıklamalarda bulundu. Açiklamaların ardından Istanbul Caddesi’nde yürüyüş yapıld. Otizmli çocuklarıla meydana gelen aileler, pankart açarak sloganlar attı.

“Doğal ölüm değil, eziyet sonucu kriz geçirme var”

Doğal bir ölüm olmadığını ileri süren Mehmet Eres’in halası Emel Sen, “Otopsi raporunun beklendiğini söylüyorlar. Otopsi raporu neye göre bekleniyor? Zaten eziyet sonucu ölüm var. Doğal ölüm değil, eziyet sonucu kriz geçirme var. Bize verilen görüntülerde 15 dakikası gösterildi. Görüntülerde sadece boğulma anı vardı. Ondan da emin olmadıkları için asayişe gönderildi. Son 8 saatte yapılan eziyetlerin sonucunu bize kim açıklayacak? Görüntüleri izlediğimizde çocukların eziyet çektirildikten sonra belinden ve ayaktan bağlanmaları, ters kelepçe ile bağlanmaları gözüküyor. Bunu bakanlığın onayladığını söylüyorlar. Bu kurum hala faaliyette, hala tutuklama yok. Biz sesimizi daha ne kadar duyurabiliriz. Bir Mehmet daha mı ölmesi lazim? Lütfen artık sesimizi duyun. Evde otizmli bir çocuğum daha var. Bugün ben ölürsem yarın ona ne olacağından korkuyorum” şeklinde konuştu.

“Bu kurumun acilen kapatılmasını talep ediyoruz”

Kurumun acilen kapatılmasını istediğini belirten otizmli çocuk sahibi Bahattin Demir, “Insanlık dişi bir uygulama ile hayatını kaybeden Mehmet’in durumu bizleri derinden sarsmıştır. Amacimiz Mehmet Eres gibi bakımevinde şiddete maruz bırakılan çocukların sesi olmak ve yasadığımız sıkıntıları dile getirmektir. Bu kurumun acilen kapatılmasını talep ediyoruz.
Çünkü şu an orada hiçbir çocuğumuzun can güvenliği yok. Hastanede yaşlı bir kadına yapılan zulüm videolarından sonra faaliyetleri durdurulmuştur. Bu bakımevinde yaşanan olay ölümle sonuçlanmasına rağmen neden hala kapatılmadı?
Bakımevi denetimlerinin arttırılmasını ve liyakatli, ahlaklı personellerin ise alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!