GÜNDEM

BAKIRKÖY MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDIK

Devamsızlıktan, ailevi sebeplerden veya başarısızlıktan liseye devam edemeyen, sınıfta kalan öğrencilerin eksik eğitimlerini tamamlamaları ve mesleki eğitim alarak iş sahibi olmalarını hedefleyen projenin kahvaltılı tanıtım toplantısı Bakırköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’nda gerçekleşti.


Geleneksel çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimlerinin de verildiği yerler olan mesleki eğitim merkezlerinin hemen herkes tarafından ulaşılabilir olmasının esas alındığının belirtildiği toplantıda, okulda sürekli devamsızlık, akademik başarısızlık gibi sebeplerden ötürü eğitimlerini tamamlayamamış olanlara yönelik bir farkındalık oluşturularak bu programa öğrenci kazandırılması konusu belirtildi.

Bu sayede öğrencilerin eğitim sistemi içerisinde kalarak eğitime katılım oranının yükseltilmesi, nitelikli işgücüne katılım ve istihdam artışı sağlanacağı vurgulandı.
Toplantıya Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Fatih Çepni, Halil Vedat Fıratlı İlkokul Müdürü Duran Altay, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Gürler, Bakırköy Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Bakırköy Mesleki Eğitim Müdürü Muhittin Kara, basın mensupları katılım gösterdi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Halil Vedat Fıratlı İlkokulu öğrencilerinden “İstanbul’u Okuyorum” projesine destek olmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü, protokol ve basın mensupları bir süre kitap okudu. Ardından öğrencilerin lale ekmesi etkinliğiyle son buldu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!